Що робити, коли ЛГБТ-сім’ї приходять до церкви, щоб охрестити дитину

Справа не в тому, що робити, ЯКЩО ваша церква зіткнулась з таким питанням. Справа у тому, що робити, КОЛИ доведеться приймати рішення у такій ситуації. Адже такі ситуації все частіше відбуваються, особливо у країнах Заходу.

Ось сценарій: одностатеві пари або хтось, хто відкрито живе в одностатевих стосунках, починають відвідувати церкву. Може бути, у них є дитина з інших відносин або дитина, зачата за допомогою сучасних технологій. Цілком логічно, що вони захочуть охрестити дитину. Що тоді робити священнику?

Американський пастор Джон Стонстрит (John Stonestreet) розповідає про церкву, яка зіткнулася з цією конкретною ситуацією. Лесбіянка попросила, щоб її дитина була хрещена. Церква мала богословські переконання про секс і шлюб, а також про те, що дитяче хрещення має бути засноване на вірі та послуху батьків. Пастор, проте, вирішив пройти через хрещення, щоб «показати любов до дитини та її батьків». Чи правильно вчинив цей пастор?

Мою стурбованість  викликає аргумент, зроблений пастором, особливо з огляду на те, як швидко подібні ситуації стають загальними. За словами цього пастора, любов не тільки означала включення тих, хто знаходиться в неприпустимому гріху, до складу Церкви, а також дозволяв їм брати участь у таїнствах церкви.

Якщо пара геїв хоче приєднатися до церкви та брати причастя, чи буде любов’ю сказати їм так?

Джон Стонстрит дає відповідь: ні.

Це не тому, що гомосексуальна пара чи їх дитина є занадто грішною, щоб бути прощеною. Зрештою, хрещення є візуальною картиною того, як Христос змиває наші гріхи. Христос запрошує грішників до Його столу. Якщо б Він тільки запрошував праведників, то ніхто з нас не міг брати участь у його таїнствах. Жоден з нас.

Але світ не розділений на грішників і святих, але розділених на покаянних і непримиренних грішників. Передумовою для приєднання до Божої сім’ї є не очистити себе, а дозволити Ісусу очистити вас. Це означає відійти від гріхів, не триматись за них.

Ті, хто не розкаюється, відмовляться від дарунка, який пропонує їм Христос.

Може здатися, що любити – означає потурати у всьому, як зробив пастор, який охрестив дитину гомосексуальної пари. Але насправді любити – це означає говорити правду, хоч вона може багатьом і не подобатись.

Ми хочемо, щоб церква була місцем, де люди можуть зустріти Ісуса. Кожна церква повинна вітати грішників.

Як церковне тіло, і як особистості, ми повинні бути представниками Христа. У складних ситуаціях ми повинні підтримувати правду Христа і приєднатися до цієї правди з любов’ю у наших словах та наших діях.

Добавить комментарий