Софія Ротару: «Все, що відбувається в моєму житті — в руках Всевишнього».

Софія Ротару, народна артистка СРСР, народна артистка України, заслужена артистка Молдавської РСР, Герой України, розповіла про свій прихід до Бога та християнське виховання у  родині.

«У нашій родині шестеро дітей, і всі ми хрещені, нас хрестили в дитячому віці. За часів мого дитинства віруючим людям доводилося нелегко. Тоді навіть було страшно хрестики натільні носити, не те що храми відвідувати. Але мої батьки знайшли можливість передати свої знання нам, дітям. Ми щонеділі ходили на службу в невелику сільську церкву в нашому рідному селищі Маршинці. А коли я вчилася в молодших класах, навіть співала в церковному хорі.

Коли я була вже популярною, моя сім’я святкувала Різдво. І за це батька тут же виключили з партії. Мені подзвонив перший секретар ЦК КП України і сказав: «Соня, у тебе будуть проблеми». І я поїхала в Ялту. Але вся ця історія абсолютно не вплинула на мою віру.

Я відчуваю, як у моєму житті присутній захист і милість Божа. Я знаю, що все, що відбувалося в моєму житті і ще відбудеться — все в руках Всевишнього. Кожен день я читаю «Отче наш», завжди звертаюся до Бога і вдячна Йому за кожен прожитий день. Мої онуки носять хрестики, ходять до церкви, знають історію про Бога, вміють молитися. Коли вони задають мені питання на релігійні теми, я завжди детально відповідаю їм. Хочу, щоб вони і їхні діти виросли віруючими.

В людині завжди повинна жити надія. А коли останні сили залишають вас, підніміть очі до неба і попросіть:

«Боже, допоможи!»

Мені й самій доводиться іноді так робити. І дійсно приходить полегшення».

Відомо, що родина Софії Ротару активно допомагає Свято-Преображенському храму у Києві. Зокрема, родина придбала дзвони і престол для храму.

Також Софія Михайлівна пожертвувала значну суму грошей, на яку було відреставровано храм святого Миколи, де відспівували її батьків у рідних Маршинцях.

Добавить комментарий