Послух і любов. Старець Даниїл Катунакський

Послух і любов. Старець Даниїл Катунакський

Інформаційний портал Святої Гори в Ютуб публікує душеповчальні розповіді, одну з них ми пропонуємо вашій увазі. Відео «Афон. Старець Даниїл Катунакський. Що таке любов? (Тварини змушують людей присоромитися)» містить розповідь сучасного афонського старця, який розповів, чому послух і любов настільки важливі у справі спасіння.

У фільмі автори розповіли про старця Даниїла: «Афонський старець Даниїл Катунакський – старець-простець. Отець Даниїл вже понад 60 років живе на Афоні. Спочатку він жив у Великій Лаврі, потім у братстві Єфрема Катунакського. Пізніше він став наступником старця братства. У лексиконі старця багато давньогрецьких слів, бо він навчався за богослужбовими книгами», – йдеться в описі фільму. 27.10. 2022 старец Старець Даниїл Катунакський відійшов до Господа.

_______________________________________________________________________________________

Старець Даниїл поділився з сучасними християнами простою афонською муддрістю багатьох поколінь: «Дітки мої, ось що я хочу вам сказати. Сам світ так влаштований, що кожна людина має комусь підкорятися, як Господь наш Іісус Христос.

Він був слухняний Отцю до хресної смерті й заради нас пішов на хрест. Так і ми маємо творити послух. Це стосується і вас, і батьків, які поза Афоном зі своїми дітьми. Діти обов’язково мають слухатися батьків, їхніх порад.

Діти обов’язково мають слухатися батьків, їхніх порад.

Тут ми маємо старців, ігуменів, яких слухаємося. Без послуху жити абсолютно неможливо. Отже, ось, що я хочу сказати: якщо дітки мене слухають, то я скажу «діти мають підкорятися своїм батькам».

Діти мають любити своїх батьків і шанувати їх, а якщо цього немає, то і в житті нічого не вийде. Тоді вони й Бога не зможуть любити.

Тому-то нам і потрібно любити і батьків, і ближніх, усіх людей навколо нас. Щоб між вами не виникало взагалі ніяких зіткнень», – сказав старець Даниїл.

Афоніт розповів, кого не приймає і не чує Бог.

«Одного разу один аскет сказав: «Якщо ми маємо хоч навіть слід злопам’ятності…». Не те що говорить, любити всіх, а навіть якщо є «слід злопам’ятності». Діти мої, не приймає нас тоді Бог. Тому що своїм серцем ми протистоїмо Богові. 

Якщо ми маємо хоч навіть слід злопам’ятності…– не приймає нас тоді Бог. Тому що своїм серцем ми протистоїмо Богові.

Адже ми не любимо, а Бог є Любов. Хто не любить – нічого не отримає у житті», – повчав він.

Старець додав, що «нам потрібно любити дуже сильно ближнього. Тому що саме люблячи його, ми любимо Бога. Якщо ми любимо Бога, то в нашому житті не буде взагалі ніякої потреби. Бог все нам дасть».

Послух і любов

 

(Ви можете також відвідати російськомовну й англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
trackback
Афонська історія. Навіть тварини проявляють любов |
23 днів тому

[…] старець Даниїл Катунакський у фільмі «Афон. Старець Даниїл Катунакський. Що таке […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x