Коли кохання засліплює. Поради психолога

Коли кохання засліплює. Поради психолога

Більшість романтичних захоплень починається з чудового, п’янкого почуття закоханості. Але кохання засліплює 😍

Закоханість – це чудове почуття, яке змушує нас бачити світ у рожевих тонах. Але іноді ці окуляри призводять до жахливих наслідків.

Уявіть, ви познайомилися з людиною, яка вам дуже подобається. Ви не помічаєте її недоліків, все здається ідеальним. Хочеться проводити разом щохвилини та впиватись компанією один одного.

А якщо раптом зустрітись з якихось причин не виходить, нещастя накриває з голови до п’ят. Бракує спілкування, уваги, і здається, що світ завалився.

Такий вигляд має любовна залежність. Вона робить нас сліпими до реальності, змушує ігнорувати червоні прапори, що сигналізують про проблеми.

Любовна залежність робить нас сліпими до реальності, змушує ігнорувати червоні прапори, що сигналізують про проблеми.

Наприклад, вам здається, що ваш партнер надто контролює вас, але ви відмахуєтеся від цих думок, думаєте, що це просто “турбота”. Або він постійно критикує вас, але ви переконуєте себе, що партнер просто хоче кращого для вас.

У такій ситуації важливо поставити собі питання: “Що мене турбує в цих стосунках?”, “Що я терплю заради кохання?”, “Як я можу змінити ситуацію?”

Якщо ви відчуваєте, що вам некомфортно в стосунках, якщо ви втратили себе, а ваша самооцінка падає, то не соромтеся звернутися за допомогою до психолога. Любовна залежність це серйозна проблема, яку потрібно вирішувати вчасно.

Як довели вчені, стан закоханості викликає хімічну лавину в мозку, що схожа на результат дії наркотиків.

Мозок сповнений адреналіну, дофаміну та серотоніну (хімічні речовини, які викликають приємні відчуття), що змушують нас повернутися до джерела цього почуття. Через це романтика може стати залежністю.

Захоплення любовними романами, фільмами й телешоу на сексуальну тему призводить до нереалістичних очікувань у наших реальних стосунках.

Дослідники вважають, що людський мозок здатний витримувати це сильне почуття закоханості не більше двох років.

В ідеалі, протягом цього часу пара працює над посиленням своєї любові та відданості, щоб коли сильні емоції закоханості послабшають, їхнє місце зайняла більш глибока любов.

Але тим, хто «захоплюєтья» романтикою закоханості, це послаблення хибно сигналізує, що настав час шукати іншу людину, яка викличе таку ж ейфорію.

Деякі люди з діагнозом «любовна залежність» насправді можуть бути залежними від відчуттів, які викликає «закоханість». Таким чином, вони намагаються відтворити це почуття знову й знову.

Тому закохавшись, потрібно прагнути виконати настанови Апостола: «Досягайте любови» 1(1 Кор. 14:1) та зростати в ній. Потрібно вчитися любити й проявляти любов до ближнього реальними вчинками, переборювати свій егоїзм, тоді благочестива закоханість може стати подарунком від Бога2(Якова 1:17) й перерости в справжню любов, що завжди є тверезою й приносить обом радість, а не страждання.

(Ви можете також відвідати російськомовну й англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
trackback
Чому люди часто бояться тиші? | N.E.W.O.D
22 днів тому назад

[…] у віршах, у музиці або у хвилини закоханості, промайне світ вищої реальності, посміхнеться тобі […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x