ВРЦ попередила уряд України про наслідки порушення прав

ВРЦ попередила уряд України про наслідки порушення прав

Генеральний секретар Всесвітньої ради церков (ВРЦ), преподобний професор доктор Джеррі Піллей, та модератор ВРЦ, єпископ доктор Генріх Бедфорд-Штром, висловили занепокоєння з приводу порушення прав – нещодавно ухваленого Верховною Радою України закону, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Росією.

Вони наголосили на тому, що Україна має суверенне право захищати свою територіальну цілісність та безпеку громадян, особливо в умовах російської агресії. Проте, на їхню думку, важливо діяти обережно, щоб не порушити принципи свободи релігії.

ВРЦ рішуче засуджує війну Росії проти України й підтримує право української влади захищати суверенітет і незалежність країни.

Однак ВРЦ попередила, що новий закон може призвести до «несправедливого колективного покарання всієї релігійної громади та порушення принципів свободи релігії чи переконань».

Організація закликала український уряд до обережності, зазначивши, що «ніякі злочини окремих осіб чи історичні зв’язки релігійної організації не можуть бути достатньою підставою для заходів, що прирівнюються до колективного покарання живої релігійної громади в Україні».

Представники ВРЦ закликають український уряд враховувати можливі наслідки дій, які можуть підірвати соціальну згуртованість та порушити права громадян у цей складний час.

Піллей та Бедфорд-Штром зазначили, що важливо дотримуватися справедливого та неупередженого підходу під час будь-якого розслідування, а також дотримуватися принципів міжнародного права та належного процесу.

Вони підсумували, що ані злочини окремих осіб, ані історична приналежність певної релігійної організації не можуть слугувати виправданням для заходів, що нагадують колективне покарання релігійної спільноти. Уряд України несе відповідальність за захист прав усіх своїх громадян.

________________________________________________________________________

Так The Times опублікувало статтю митрополита Черкаського й Канівського Феодосія, в якій він виступає з різкою критикою законопроєкту №8371, який ухвалив український парламент.

Митрополит Феодосій розповів про напади на вірян, незаконні звільнення та позбавлення можливості молитися в приватних будинках. За його словами, «Церква стикається з постійними та цілеспрямованими репресіями з боку всіх рівнів державної влади».

«Через мою віру та мою готовність говорити про їхні злочини проти Церкви я буду стикатися з дедалі більшими покараннями від уряду. Проти тих, хто посміє чинити опір релігійній чистці, негайно порушують кримінальні справи», – зазначив ієрарх УПЦ.

Джерело

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x