Пам’ять мучеників Севіра, Мемнона та ще 37-ми

Пам’ять мучеників Севіра, Мемнона та ще 37-ми

20 серпня/2 вересня Православна Церква вшановує пам’ять мучеників Севіра, пресвітера, Мемнона, сотника, і з ними ще 37-ми.

«Стільки страждань і заради чого?», – запитає сучасний обиватель, прочитавши житіє святих мучеників. «Хіба важливо як вірити в Бога? Головне – вірити». Подібне явище передбачив ще святитель Феофан Затворник. Спочатку з’явиться серед віруючих розділення невелике, потім – більше, а під кінець буде «що не голова, то своя віра». І породить цю кризу – байдужість до істини віри, самість, гординя, зарозумілість та егоїзм. І що далі, то більше буде подібних «вірувань».

Коли усвідомлюєш це, то доводиться обирати, а слідом за цим змінюватися і працювати над собою. Але ж саме від цього люди й тікають, мало хто хоче попрацювати. І зовсім не піднесені, а примітивні мотиви в безлічі «вірувань»: не треба постити, не треба стояти і ще багато чого робити не треба. Лінь – перешкода в житті сучасної людини на шляху до Бога. Одним словом, що більше «можна», то швидше люди приймуть ці «вірування».

Святі Севір, Мемнон і ще 37 мучеників постраждали за Христа в Філіппополі Фракійському під час царювання нечестивого імператора Діоклетіана (284 – 305 рр.).

За сповідування істинної віри пресвітера Севіра спочатку стругали залізними гаками. Потім на його пальці одягнули розжарені перстні, а на поперек – розжарений залізний пояс. Після того страждальця обезголовили.

Коли правитель дізнався про навернення Севіром до Христа сотника Мемнона, то наказав катувати і його.

У розтягнутого на двох стовпах Мученика вирізали три ремені шкіри від голови до ніг. Потім Мемнону та ще 37-ми мученикам відрубали руки та ноги й усіх страждальців кинули в розжарену велику піч. Так святі звершили свій мученицький подвиг і відійшли до Господа в 304 році.

На крові мучеників стоїть Церква Христова і світлом Божої Любові осяває Вона Всесвіт і всіх, хто стоїть в Істині.

Молитвами святих мучеників нехай укріпить нас Господь на єдино спасительному шляху!

Слава Богу вовіки. Амінь.

Автор.

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x