Вчені підтверджують біблійні факти про царя Навуходоносора

Вчені підтверджують біблійні факти про царя Навуходоносора

Вчені доводять, що дивна біблійна розповідь про царя Навуходоносора, знаменитого правителя стародавнього Вавилона є правдою. “Швидше за все, — кажуть дослідники, — Навуходоносор страждав на боантропії1Боантропія – це бредовий розлад, при якому людина вважає себе коровою або биком. Розлад зазвичай починається як свого роду мрія, а потім захоплює думки людини цілком, в результаті переходячи в манію. Можливо також, що стан може бути викликаний гіпнозом, за умови, що людина схильна до його впливу. — психічне захворювання, жертви якого вважають себе коровами або биками.

_______________________________________________________________________________

Багато вчених розглядають Біблію як достовірне історичне джерело, аргументують свою позицію різними свідченнями — пише lenta.ua з посиланням на  Jerusalem Post. Один із таких авторитетів — експерт із близькосхідних мов з Біблійного коледжу Шаста в Каліфорнії професор Том Мейер.

«Спостереження за здоров’ям Навуходоносора і… виявлення одного археологічного об’єкта може пояснити одне з найцікавіших свідчень у Біблії — жорстоке покарання знаменитого царя Вавилона VI сторіччя до нової ери», —заявив професор Мейер.

царя Навуходоносора
Зображення Навуходоносора на вавилонській камеї

Навуходоносор правив вавилонською імперією між 605 і 562 роками до н.е. і описаний в Книзі Єремії як «руйнівник народів».

Книга Царів зображує Навуходоносора як царя, що зруйнував у 586 році до н. е. Єрусалимський храм, що призвело до завоювання Юдеї.

Професор Мейер пояснює, що «…після зруйнування Єрусалиму …Бог Ізраїлю відняв у царя владу на сім років, вигнавши з людського суспільства».

Книга Даниїла описує безумство Навуходоносора як покарання від Бога. Даниїл інтерпретує сон царя як пророцтво Бога, що означає, що світові держави будуть відчувати злети й падіння, і Навуходоносор стане першою жертвою.

Згідно з текстом, цар «був віддалений від людей і їв траву, як бик»2(Даниїла, 4:33).

царя Навуходоносора
Пророк Даниїл пояснює сон царя Навуходоносора

Багато колег Мейєра вважають книгу Даниїла в основному вигаданою, але професор дотримується іншої точки зору.

Він підкреслює, що наймогутніший цар у світі був засуджений провести сім років у полях із дикими тваринами, та їсти траву, як корова.

У сучасних медичних термінах Навуходоносор страждав на психічне захворювання, відоме як боантропія (не слід плутати із квадроберами, у яких не відбуваються фізіологічні зміни організму), що пояснює його дивну поведінку, яку передає Книга Даниїла.

«У 1946 році д-р Реймонд Харрісон з Англії записав свій досвід спостереження сучасного випадку боантропіі, зазначивши, що єдиною фізичною аномалією пацієнта було подовження його волосся та потовщення нігтів, тобто ті ж аномалії, що й у Навуходоносора», — розповідає вчений.

Мейер додає також, що, як і знаменитий цар, пацієнт увесь день, блукав територією лікарні від заходу до світанку та харчувався пригорщами трави й хлебтав воду з калюж, як тварина.

царя Навуходоносора
Клинописна табличка VI ст. до н. е.

Що стосується згаданого на початку археологічного об’єкта, професор нагадує про знайдену в Вавилоні клинописну табличку VI сторіччя до н. е., яка виставлена в Британському музеї.

Текст таблички говорить, що життя Навуходоносора, здавалося, не мало для нього ніякої цінності, він постійно віддавав суперечливі накази, не впізнавав членів своєї сім’ї і т.п. Цей період божевілля, ймовірно, припав на сім років вигнання з людського суспільства.

Джерело

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x