У всі часи християни зазнають найбільшої дискримінації

У всі часи християни зазнають найбільшої дискримінації

Християни зазнають найбільшої дискримінації: правозахисна організація Open Doors опублікувала оновлений список держав, де найбільше переслідують християн станом на початок 2024 року. Тенденція погіршується щорічно. Понад 365 мільйонів християн зазнають сильного переслідування та дискримінації за свою віру, що на 5 мільйонів більше, ніж торік. Список небезпечних для християн держав вже багато років очолює Північна Корея.
Надзвичайно високий рівень переслідування християн зберігається в КНДР, Сомалі, Лівії, Ємені, Нігерії, Пакистані, Судані, Ірані, Афганістані, Індії, Сирії, Саудівській Аравії. Причини переслідувань бувають різні: тоталітарні режими ісламський радикалізм і терор, мафія, індуїстський радикалізм, а також їх поєднання.
Суттєво погіршилася ситуація і в Лівії та Судані, де зросла кількість фізичної загрози для християн.

(Open Doors)

“І за Ім’я Моє будуть усі вас ненавидіти. А хто витерпить аж до кінця, той буде спасенний…. Учень не більший за вчителя, а раб понад пана свого. І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні”1Мт. 10:17-28.

Після смерті Стефана, першого християнського мученика, у 33-36 роках нашої ери, християни терпіли невпинні переслідування, а часом навіть геноцид. Незважаючи на це, світло християнства ніколи не згасало, і кількість послідовників Христа продовжує збільшуватися.

Відповідно до звіту 2024 року Міжнародного товариства прав людини (ISHR), світської некомерційної організації, що базується в Німеччині, християнство є «найбільш переслідуваною релігією в усьому світі».

У 2009 році ISHR також повідомила, що 80% усієї релігійної дискримінації в усьому світі спрямовано проти християн не розголошується.

Ці дані вказують на те, що християни зазнають непропорційного рівня дискримінації. Незважаючи на те, що християнство є найпопулярнішою релігією у світі, на нього припадає лише близько третини населення світу.

Християни зазнають дискримінації
Мусульманка, членкиня швейцарських «зелених» розмістила в мережі фотографії, де вона 20 разів стріляє з пневматики по образу Марії з Богодитям

Дійсно, мільйони християн померли за свою віру з часів Христа.

За оцінками, з 1899 по 1901 роки під час Боксерського повстання в Китаї було вбито 20 000 християн.

Упродовж двох десятиліть, з 1915 по 1916 рік, від 600 000 до 1,2 мільйона вірменських християн, які жили в Османській імперії, були вбиті через свою християнську ідентичність.

А в Нігерії з 2000 року було вбито за їхню віру приблизно 62 000 християн.

Християни зазнають дискримінації

Цей список продовжує зростати, оскільки сьогодні християн у всьому світі вбивають за їхню віру. Проте, незважаючи на тривалі переслідування, християни залишаються непохитними у своїй вірі.

За даними Pew Research, між 2015 і 2060 роками «кількість християн зросте на 34%».

Крім того, у 2024 році теологічна семінарія Гордона Конвелла повідомила, що до 2050 року найбільше поширення християнства спостерігатиметься в Африці, а потім в Азії та Латинській Америці.

Прогнозується зростання, оскільки християни по всій Африці, Азії, Латинській Америці та на Близькому Сході, зокрема, продовжуватимуть терпіти жахливі переслідування, включаючи тортури, зґвалтування та страти, а також дискримінацію на роботі, вигнання з родини та суспільний тиск.

Світло Христа продовжує сяяти в них, як непорушний якір у світі, що загубився в морі. Або, як сказано в Євангелії: «Світло світить у темряві, і темрява не огорнула його»2Інн. 1:5.

Джерело

(Ще статті – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x