Забезпечити право на свободу віросповідання українським біженцям закликала Фінляндська Церква

Забезпечити право на свободу віросповідання українським біженцям закликала Фінляндська Церква

Центри прийому відмовлялися допускати до біженців священників.

Архієпископ Лев, Предстоятель Автономної Фінляндської Православної Церкви, що перебуває в юрисдикції Константинопольського Патріархату, ініціював петицію з проханням до імміграційної служби Фінляндії забезпечити українським біженцям реалізацію права на свободу віросповідання. Опублікований 3 грудня 2022 документ підписали духовні керівники провідних церков країни, повідомляє evl.fi.

Приводом для звернення стали випадки відмови допускати священників та парафіяльних служителів до центрів прийому біженців з України.

«Співробітникам та волонтерам парафій не дозволяють зустрічатися з членами своєї релігійної громади з інших місць, а в деяких місцях навіть інформувати про діяльність громад», – сказано у петиції.

Водночас наголошується, що подібні відмови не були повсюдними. «Ми також знаємо про ситуації, коли, наприклад, священників Православної Церкви було запрошено до приймальних центрів для зустрічі з українськими біженцями та для молитовних хвилин, у яких могли взяти участь охочі», – йдеться у зверненні.

Підписувачі петиції засудили «образу особистих переконань людей, які перебувають у вразливому становищі, які рятуються від війни або переслідувань», а також підкреслили, що «втіха і турбота про страждаючих виходять із глибокої сутності та загальної місії Церкви» і є для її служителів «безумовним обов’язком». 

Серед тих, хто поставив підпис під зверненням – архієпископ Євангелічно-лютеранської церкви Тапіо Луома та священик Католицької церкви Марко Пазінато.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x