Коли прокидається інтерес до батьків

Коли прокидається інтерес до батьків

Інтерес до батьків прокидається пізно. Спершу йде відштовхування від батьків, утвердження своєї особистості та бажання жити власним, відстороненим, самостійним життям. І ця захопленість своїм життям така, що до батьків немає ніякої справи.

Тобто їх любиш, звичайно, але вони ніби не є моментом життя душі. А ось із роками все більше прокидається інтерес до якихось витоків і хочеться зрозуміти, звідки все йде, дізнатися, що робили батьки, де і що робили дід і бабуся і таке інше.

Це приходить із роками. Це я бачу і на своїх дітях, у яких поступово, вже в зрілому віці, починає трохи пробиватися інтерес до татай до мами, — до тата, якого вже немає.

…Я була настільки переповнена своїм складним, багатоступеневим життям, захопленнями, прочитаними книгами, ми так інтенсивно спілкувалися, стільки часу на це витрачалося, що я якось упустила батьків із поля зору.

І досі, хоча минуло вже шістдесят років, без пекучого сорому не можу згадати, наприклад, що в день, коли я святкувала свої сімнадцять років і до мене мали прийти хлопці, мами чомусь не було, а був тато, і він збирався піти, але я відчувала, що йому хотілося б ненадовго залишитись і сісти з нами за стіл. Але я йому цього не запропонувала. І він пішов.

І ось те, що я йому не запропонувала побути трішки з нами, — один із найбільших моїх спогадів. Тим більше, що він потім так скоро помер.

 Ліліана Лунгіна. Підстрочник.

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x