Віряни та священники УПЦ зазнають систематичної дискримінації, – архієпископ Білогородський Сильвестр

Віряни та священники УПЦ зазнають систематичної дискримінації, – архієпископ Білогородський Сильвестр

Віряни Української Православної Церкви систематично зазнають дискримінації. На це звернув особливу увагу ректор Київської духовної академії архієпископ Білогородський Сильвестр у своєму інтерв’ю редакції «Діалог.Тут», – повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на пресслужбу КДАіС.

Архієпископ Сильвестр нагадав, що після початку повномасштабної війни була низка рішень місцевих органів влади про заборону діяльності громад УПЦ, які вступали у протиріччя з чинним законодавством, пізніше і з боку центральних органів влади з’явилися ініціативи, спрямовані на фактичну заборону Церкви.

Спростовуючи закиди, що УПЦ сама допустила таку ситуацію, яка лише загострилася під час війни, владика поставив питання: «Але що нам ставлять у провину? Проповідь так званого «руського миру»?»

«Для початку нагадаю, що саме Собор єпископів Української Православної Церкви ще 2007 року засудив «політичне православ’я», яке якраз і передбачає змішування релігії та політики. Вважаю, що концепція «руського миру» потрапляє під це соборне засудження.

Відповідаючи на питання щодо дискримінації вірян УПЦ, ректор Київських духовних шкіл зауважив, що вона безперечно існує.

«Права віруючих УПЦ систематично порушуються. Є рішення місцевої влади про заборону УПЦ у регіонах, тепер обговорюється закон загальнонаціональний», — сказав архієпископ Сильвестр.

Разом з тим, за словами владики ректора, віряни та священнослужителі УПЦ були й залишаються патріотами України.

«Ми готові захищати свої права всіма законними способами спочатку в Україні, а потім, можливо, і в європейських судах. Наша боротьба — це боротьба за Україну, за базові європейські цінності, за свободу совісті. Ми не хочемо, щоб Україна стала авторитарною державою, в якій громадянам вказують, до якого храму ходити і як молитися», – наголосив владика Сильвестр.

Джерело 

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x