У Варшаві Всесвітній день православної молоді зібрав рекордну кількість учасників

У Варшаві Всесвітній день православної молоді зібрав рекордну кількість учасників

У Варшаві відбулось святкування Всесвітнього дня православної молоді. Захід пройшов 10-12 лютого 2023 року з благословення Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви, під почесним патронажем мера польської столиці та маршала Мазовецького воєводства, повідомляє orthodox.pl.

Цього року на святкуванні була присутня рекордна за останні роки кількість учасників, у тому числі значна група гостей з-за кордону.

Після реєстрації та розміщення ближче до вечора 10 лютого, молоді люди на автобусах вирушили на культурний вечір у Лісовому освітньому центрі у селищі Целестинів, де подивилися виставу «Дорога до раю» та послухали традиційні народні пісні у виконанні ансамблю Zemerwa.

Ранок наступного дня розпочався з туру столицею. Православна молодь відвідала Музей Варшавського повстання, Невидиму виставку (інтерактивна виставка, що імітує досвід людей з вадами зору: у залах немає світла, а всі написи дано шрифтом Брайля), Королівський замок, Старе місто, також учасники прокотилися на історичному автобусі.

У другій половині дня молоді люди вирушили на концерт, де разом із жителями столиці змогли послухати грузинський хор «Ріхи» та гурт «Еней». Після закінчення мистецької частини учасники разом із духовенством пройшли до конференц-зали, де відбулися богословські збори у форматі «100 питань до…». На початку зустрічі виступив єпископ Семятицький Варсонофій, який познайомив молодь зі значенням девізу святкування цього року: «Де двоє чи троє зібралися в Моє ім’я, там Я серед них» (Мф.18:20).

Кульмінаційним моментом святкування Всесвітнього дня православної молоді – 2023 стала Божественна літургія, яку у храмі святої Софії Премудрості Божої звершив Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава у співслужінні архієпископа Бєльського Григорія, єпископа Супральського Андрія и єпископа Семятицького Варсонофія.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x