УПЦ проводить благодійні ярмарки на користь ЗСУ

УПЦ проводить благодійні ярмарки на користь ЗСУ

У Неділю м’ясопусну благодійні ярмарки, організовані УПЦ, відбулися у ряді єпархій у Центрі, Півночі, на Заході та Півдні України, – повідомив сайт СПЖ із посиланням на  Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

19 лютого 2023 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія духовенство та віряни Української Православної Церкви організували у різних регіонах країни благодійні ярмарки зі збиранням пожертв на підтримку ЗСУ. 

У Києві ярмарок відбувся на території храму на честь Усіх Святих Воїнів, настоятель якого – заступник голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії із Збройними силами України протоієрей В’ячеслав Яковенко.

«Ми дуже відчуваємо вашу підтримку, – сказав під час відкриття ярмарку представник підрозділу ЗСУ, для якого збирали допомогу. – Дай Бог вам усім здоров’я, а ми обов’язково проженемо ворога. Велике вам спасибі та уклін!»

Одеська єпархія УПЦ спільно з командою фонду «Добро об’єднує» провела масштабний ярмарок на підтримку українських воїнів та їхніх родин в Успенському чоловічому монастирі м. Одеси. Благодійний захід відвідали тисячі людей. Парафіяни храмів єпархії пригощали гостей млинцями, варениками, іншою гарячою їжею, солодощами, монастирським чаєм із самовару, а хорові колективи виконували духовні піснеспіви та народні пісні.

У Бориспільській єпархії благодійні ярмарки із частуваннями відбулися на території Покровського кафедрального собору, усіх парафій Першого Бориспільського благочиння та храму в ім’я святого апостола Іоанна Богослова у Броварах. Зібрані гроші будуть направлені на закупівлю засобів захисту для підрозділів ЗСУ.

Близько 70 тис. грн. зібрали під час ярмарку біля Свято-Духівського кафедрального собору у Чернівцях. Відвідувачі могли придбати домашні страви (млинці, голубці, бульйон, плов та ін.), солодку випічку, напої, молочну продукцію з Банченського монастиря, вироби ручної роботи, текстильні вироби тощо.

Подібні акції відбулися також в інших парафіях Чернівецько-Буковинської єпархії. На зібрані гроші для військовослужбовців ЗСУ будуть придбані засоби захисту, медикаменти, одяг та ін.

Благодійні заходи на підтримку захисників України провели на території Спасо-Преображенського кафедрального собору, Миколаївського та Параскевинського храмів Кривого Рогу. Особливістю ярмарку біля храму на честь святої мучениці Параскеви було те, що всі частування для гостей приготували вихованці недільної школи.

Ярмарок пройшов і в інших храмах та монастирях Криворізької єпархії.

Окрім класичних ярмарків, у парафіях Кривого Рогу провели майстер-класи та катехитичні лекції. Зокрема, у храмі святого мученика Іоанна Воїна парафіяни навчалися розпису мішечків для просфор, а у храмі на честь Входу Господнього до Єрусалиму провели лекцію на тему «Богопізнання в житті християнина. Шляхи богопізнання».

На ярмарку в обителі на честь святителя Іоанна Шанхайського у селі Калинів Міст (Кременчуцька єпархія) продавалася монастирська молочна та кондитерська продукція, а також випічка та солодощі, які виготовили парафіяни.

Аналогічні благодійні акції відбулися у парафіях святого мученика Іоанна Воїна (м. Кременчук), Різдва Пресвятої Богородиці (м. Пирятин), Усіх Святих (смт Семенівка), а також інших храмах та монастирях Кременчуцької єпархії.

Крім того, благодійні ярмарки відбулися на території тимчасового кафедрального храму Всіх Святих землі Волинської у Луцьку (Волинська єпархія), Успенського кафедрального собору у Володимирі (Володимир-Волинська єпархія), Свято-Троїцького кафедрального собору та Преображенського собору Чернігова та в інших парафіях Чернігівської єпархії.

 

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x