Православні всього світу сьогодні співспереживають УПЦ, – протоієрей Молдовської Православної Церкви

Православні всього світу сьогодні співспереживають УПЦ, – протоієрей Молдовської Православної Церкви

Протоієрей Миколай Флоринський, настоятель храму святого Георгія Побідоносця у місті Кишиневі переконаний, що останні події навколо канонічної Української Церкви викликають співпереживання у православних віруючих усього світу. Відкрите звернення священнослужителя на підтримку УПЦ опублікував 14 березня 2023 року портал traditia.md.

Сьогодні весь православний світ співпереживає Українській Православній Церкві. Особливо це стосується останніх розпоряджень українського уряду, який, можна сміливо сказати, учинив гоніння на канонічну Церкву на чолі з Митрополитом Онуфрієм», – написав протоієрей Миколай.

Як нагадав священнослужитель, нижню частину Лаври, з якої влада України має намір до 29 березня вигнати ченців УПЦ, свого часу була передана у її розпорядження «безоплатно і без терміну давності».

«Кажуть, що комісія виявила якісь порушення. Зрозуміло, що вони є лише приводом для того, щоб відібрати у православних цю велику святиню – корінь чернецтва по всій території Русі. Ми не можемо не співпереживати цій події, і ми молимося сьогодні за Українську Православну Церкву і закликаємо всіх віруючих людей, істинно православних, молитися всім разом, тому що в даній ситуації ми не можемо зробити нічого іншого», – висловив жаль протоієрей Миколай.

Він зазначив, що архієреї УПЦ закликали світову громадськість виступити на захист Києво-Печерської Лаври – святині, яку не просто забирають, але мають намір передати так званій «Православній церкві України», «кишеньковій політичній псевдоцеркві, яку заснував Порошенка на території української держави».

«Ми з вами знаємо, що ця “церква” займалася розбоєм та насильством: священиків виганяли з храмів, їх били та навіть убивали, відбирали святині. Багато з цих храмів сьогодні стоять порожніми – люди не йдуть у них», – написав священнослужитель.

За його словами, людям необхідно розібратися в ситуації, «бо багато хто дивується, і не розуміє, в чому різниця» між УПЦ та «ПЦУ», яку легалізував у 2018 році Константинопольський Патріарх Варфоломій, спровокувавши «великий розкол» в українському Православ’ї.

Завершуючи звернення, протоієрей Миколай Флоринський висловив сподівання, що молитвами віруючих Господь зміцнить «підтримуючу свій народ, що молиться за нього» Українську Православну Церкву на чолі з Предстоятелем, і вона встоїть і житиме в мирних умовах, всупереч гонінням, «які влада ».

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x