Віряни УПЦ записали звернення на захист Києво-Печерської лаври

Віряни УПЦ записали звернення на захист Києво-Печерської лаври

Священнослужителі та парафіяни низки єпархій Української Православної Церкви записали відеозвернення із закликом до влади не відбирати Києво-Печерську лавру, – повідомив сайт spzh.news. Відео опублікувала у своєму Telegram-каналі Громадська спілка «Миряни».

«Звертаємося з проханням продовжити договір про оренду Нижньої лаври Українською Православною Церквою, – зазначається у зверненні. – Лавра ще в Середньовіччі була осередком Православ’я і сьогодні залишається центром паломництва для православних. За часів войовничого атеїзму Лавра занепала. Саме Українська Православна Церква відбудувала цю святу обитель з 1988 року. На місці, де були руїни, сьогодні велично виблискують золоті куполи. Духовенство і насельники Лаври щодня працюють і докладають чимало зусиль для підтримання порядку в обителі. Саме тому вважаємо несправедливим відбирати у духовенства УПЦ дозвіл служити в цьому святому місці. Нехай і далі теплиться тут лампада молитви, щоб віряни могли вільно прийти сюди, приступити до Святих Христових Тайн і вклонитися святим угодникам Печерським».

За словами вірян, мощі святих ніде у світі не є «музейними експонатами»: «Тільки уявіть собі, що в Італії мощі Миколая Чудотворця зробили “експонатом” або в Єрусалимі Храм Гробу Господнього закрили від людей і зробили музеєм».

Парафіяни УПЦ нагадали, що «сто років тому православні християни на нашій території вже переживали подібні випробування, і до добра богоборців це не привело».

«Не забирайте в нас Лаври. Ви заберете стіни, але не віру», – наголосили у зверненні.

У записі відео брали участь священнослужителі та віряни з Володимир-Волинської, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Харківської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Рівненської, Сарненської, Тернопільської та Чернівецько-Буковинської єпархій УПЦ, а також із Польщі.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x