День пам’яті святителя Мирона Критського

День пам’яті святителя Мирона Критського

8/21 серпня Православна Церква вшановує пам’ять святителя Мирона Критського.

Святий Мирон народився й виріс на острові Криті. В юному віці він одружився та заробляв на прожиття землеробством. Угодник Божий багато трудився й годував не лише свою сім’ю, а й нужденних. Господь благословляв святого за його милосердя, і Мирон збирав великі врожаї.

Якось на поле Мирона зайшли злодії та набрали повні мішки жита, що не в силах були їх підняти. Святий застав злодіїв на місці злочину й замість того, щоб покарати, завдав їм мішки на плечі, при цьому він заборонив розповідати про його вчинок. Вражені великодушністю Мирона злодії припинили красти.

За проханням місцевих жителів, які поважали його, угодник Божий прийняв священний сан і почав служити в рідному місці Равкії. Він ревно наставляв паству жити по-християнськи, а під час гонінь переконував мужньо терпіти муки.

Згодом Мирон удостоївся єпископського сану й став святителем Критським. У той час він постановив звершувати святкування на честь мучеників, які постраждали під час гонінь за істинну віру.

Господь благословив Свого угодника даром звершення чудес. Якось під час повені, коли одному шанованому чоловікові потрібно було потрапити на інший берег, архіпастир зупинив течію ріки та відновив її тоді, коли той чоловік повернувся назад. Багато й інших славних чудес звершив святитель Божий.
Близько 350 року, коли йому було 100 років, єпископ Мирон помер.
Слава Богу вовіки. Амінь.

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x