Незбагненне сучасне чудо Богородиці в Сирії

Незбагненне сучасне чудо Богородиці в Сирії

Головний герой цієї дивовижної історії мусульманин Шахід Д. походив із дуже багатої аристократичної родини Саудівської Аравії. Це була добре освічена, вихована, здорова людина з добрим і щедрим характером.

У грудні 2004 року він з’явився в кількох прес-агентствах, щоб розповісти про диво, що сталося з ним, яке змінило все його життя і в яке важко повірити. Цей випадок широко висвітлювали всі засоби масової інформації в Саудівській Аравії, Сирії, Палестині та сусідніх країнах і несподівано сколихнув весь арабський світ – мусульманський та Середній Схід.

Ось, коротко, ця дивна історія…

Кілька років тому Шахід одружився з любові з заможною та здоровою жінкою і був би щасливим у шлюбі, якби не одне «але». Минали роки, але Аллах не давав дітей цій парі. Було витрачено величезні кошти на лікарів та суперсучасні засоби для боротьби з безпліддям. Кілька разів подружжя виконало хадж у Мекку – головне мусульманське паломництво – і жертвували великі гроші мечетям, проте все було марним.

Можливо любляче подружжя і змирилося б зі своїм становищем, але в мусульманському світі діють свої традиції та закони. Бездітність вважається на Близькому Сході нещастям, ганьбою й навіть гріхом. Згідно з родовими, сімейними настановами, Шахід повинен був мати спадкоємця, для чого був потрібен ще один шлюб (місцевий закон дозволяє укладати одночасно до чотирьох шлюбів), а можливе і розлучення з коханою людиною.

Виконуючи волю батьків і родичів, подружжя вирішило здійснити перед можливим розлученням останню спільну подорож до прекрасної Сирії, насолодитися там пам’ятками стародавньої арабської культури та архітектури і трохи відволіктися від своїх проблем та нещасть.

чудо в Сирії
Околиці м. Сейд-Найя (Сирія)

Приїхавши до Сирії, вони взяли на прокат автомобіль разом із водієм, який мав супроводжувати подружжя як екскурсовод по Сирії.

Під час подорожі водій зауважив, що саудівська пара була чимось засмучена та стурбована. Шахід, будучи людиною товариською та доброзичливою, не приховав від гіда своє горе. Будучи також мусульманином, водій розповів, що християни в Сирії мають жіночий монастир «Сайданайя» («Пресвята Богородиця»), який знаходиться у віданні Антиохійського Патріарха. Там є чудотворна ікона Божої Матері, яка допомогла вже сотням безплідних подружніх пар різних національностей та віросповідань. Головне, щоб молитва була гарячою та щирою.

Натхнені тим, що вони взнали, нещасне подружжя вирішило вирушити до монастиря, незважаючи на те, що були правовірними мусульманами: це, можливо, був останній шанс зберегти сім’ю, вимоливши дитину у Пресвятої Богородиці та Самого Бога Християнського. Шахід пообіцяв, що якщо у них народиться спадкоємець, то вони дадуть водієві 20 тис. $, а монастирю пожертвують 80 тис. $.

чудо в Сирії
Монастир “Сайданайя”

У монастирі їх зустріли привітно, роз’яснивши, що і як робити в Православних храмах. Подружжя довго зі сльозами молилися біля чудотворного образу Пресвятої Богородиці, приєдналися до паломників, поговорили з черницями та пожертвували монастирю якісь кошти.

За традицією, як і всім паломникам, які просять Божу Матір про дарування дитини, їм дали випити ложечку освяченої олії з лампад, що горять біля чудотворної ікони. І порадили не впадати у відчай і покластися у всьому на Царицю Небесну і земну, Преблагословенну Діву Марію.

Повернувшись додому, сподіваючись на диво, вони знайшли аргументи, щоб переконати своїх рідних і відкласти повторне одруження Шахіда. І Чудо Пресвятої Богородиці сталося!

Дружина завагітніла, і через 9 місяців у щасливої пари народився здоровий і гарний хлопчик, на радість усім родичам і друзям… Захват і щастя батька були такими сильними, що він вирішив виконати свою обітницю та зателефонував водієві, щоб той зустрів його в аеропорту Дамаска зі своїми помічниками. Їм Шахід пообіцяв по 10 тис. $. З аеропорту вирішили одразу їхати до монастиря та виконати обіцяне.

Дорогою щасливий батько шепотів подячні молитви і був у найкращому настрої, відчуваючи надійну охорону в особі друзів водія. Він навіть не міг і припустити, що жадібність людей, які його супроводжували, здатна спонукати їх на злочин.

За містом, у безлюдному місці, лиходії вбили Шахіда, відрубали йому голову, все тіло, руки та ноги порубали на частини і, перебуваючи в неадекватному стані, поклали всі рештки чоловіка в багажник.

На одній із національних автострад машина із жахливим вантажем затихла. Чоловік, який проїжджав повз, запропонував свою допомогу, від якої вбивці грубо відмовилися.

Проте незнайомець помітив під багажником автомобіля, що стояв, кров, і вирішив повідомити про підозрілих людей і факти в поліцію. Що й зробив, діставшись найближчої заправки (поселення).

Поліцейські, які швидко прибули до місця, застали трьох злочинців біля автомобіля, який ніяк не хотів заводитися, хоча при двигун був справним, а бак повний бензину.

Під машиною побачили величезну калюжу крові. Затримавши підозрюваних, поліцейські відчинили багажник і оторопіли. З багажника почав виходити «труп», живий і здоровий, цілий і неушкоджений. Тільки було видно кров та шрами на місці численних розрізів.

Перед поліцейськими і збожеволілими від побаченого лиходіями стояв, трохи погойдуючись, Шахід і розповідав, як його частинами «зшивала Пресвята Богородиця».

Він пам’ятав усе у подробицях – від убивства до воскресіння з мертвих, про що й розповів поліцейським. Злочинці замість того, щоб виправдовуватися, почали доводити, що вони точно вбили й «розпилили» Шахіда на частини, відмовляючись вірити в чудо Боже, що відбулося.

Воскреслий із мертвих, навпаки, говорив, що спостерігаючи за вбивцями ніби збоку, вірив, що Пресвята Богородиця і Сам Іісус Христос не залишать його та врятують.

Шахіда відвезли до Дамаску, щоб документально засвідчити воскресіння з мертвих. Лікарі підтвердили, що всі шви були накладені нещодавно й дуже професійно, якщо не сказати чудовим способом.

Сам факт повернення до життя, після такої жахливої смерті, медики, звичайно ж, пояснити ні з медичного, ні з наукового погляду не змогли. В наявності було Чудо і всі з ним погодилися.

чудо в Сирії
 Церква монастиря «Сайданайя»

Вивчали це чудо й духовні особи, ієрархи Сирійської Церкви, а також Антиохійський Патріарх. Ніхто не зміг пригадати подібне. Араб, що знову народився, викликав родичів у Сирію і разом із ними поїхав до монастиря «Сайданайя», де всі посилено молилися та дякували за все Божій Матері та Господу.

Вражені розповідю, рідні Шахіда, як і він, перейшли з мусульман до Православ’я. Вони пожертвували монастирю «Пресвятої Богородиці» не 80 тис. $, а 800. Незабаром ця історія стала відома в Греції, Єрусалимі, Польщі, Болгарії, Грузії та на Афоні.

Щедро роздають нам Небесні Покровителі та Сам Господь свої милості, постійно виявляючи Чудеса та Факти незримої присутності. Щодня по всьому Православному світу біля чудотворних ікон, мощей та інших святинь відбуваються численні зцілення. Але люди все ще вагаються, сумніваються, не вірять навіть у очевидні чудеса, що відбуваються не з стародавніми старцями, що підвизалися 500 років тому в диких синайських пустелях, а з нашими сучасниками, які живуть у цивілізованих державах і пред’являють 100% доказ.

Джерело

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x