Як прожити гідно?

Як прожити гідно?

Закликайте Бога на допомогу

«Без мене не можете робити нічого»1(Інн. 15: 5),  – говорить нам Спаситель. Дійсно, нічого по-справжньому хорошого, співзвучного волі Творця, без співробітництва з Ним у нас створити просто не вийде.

Висновок: у будь-якій ситуації необхідно молитися Богу, щиро звертати до Нього сподівання свого серця.

…у будь-якій ситуації необхідно молитися Богу, щиро звертати до Нього сподівання свого серця.

Повірте, Він все влаштує, головне, бути старанними, терплячими та не очікувати швидких результатів. Ви здивуєтеся, але життя буде поступово змінюватися на краще, а присутність в ній Бога утримає від «поворотів не туди».

Так святі для того, щоб зрозуміти, що робити далі, і як правильно побудувати своє життя, старанно молилися про це Богу. 

Творіть справи милосердя

Величина милосердя визначається не обсягами, а широтою людської душі. Всі ми пам’ятаємо історію про лепту вдовиці, малу в грошовому вираженні, але велику в її духовному значенні.

Справою милосердя може стати добре слово або посмішка, яка підбадьорить людину, що сумує. Участь краще байдужості, а крім того, хороша звичка приємно змінить ваше життя. Людина, що допомагає своєму ближньому на регулярній основі, живе більш насиченим життям, а головне, кориснішим для тих, хто виявляється поруч.

Людина, яка допомагає своєму ближньому на регулярній основі, живе більш насиченим життям, а головне, кориснішим для тих, хто виявляється поруч.

Святі ченці крім молитви за себе й увесь світ часто годували жителів околиць свого монастиря під час голоду. Влаштували будинки для подорожуючих, окремі лікарні для ченців і мирян, а також притулки для престарілих на території обителі. 

Боріться за свої ідеали

Можна мовчки погоджуватися з усім, що відбувається навколо, а можна відстоювати бастіон своїх цінностей, не дозволяючи нікому перетинати його кордони.

Наявність переконань дає відчути життя і свою грунтовність, приналежність до чогось вищого та світлого.

Наявність переконань дає відчути життя та свою грунтовність, приналежність до чогось вищого та світлого.

Звичайно ж, за свою віру необхідно боротися, використовуючи для цього духовні та інтелектуальні сили. Життя з переконаннями в тисячу разів сильніше за життя, в якому вони відсутні.

Преподобні здавалося б, були тихими ченцями в глухих пустелях. Але як тільки виникала єресь вони піднімали голос на захист святинь Православ’я. 

За матеріалами статті Володимира Басенкова

Джерело

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x