Обмеження релігійної свободи УПЦ

Обмеження релігійної свободи УПЦ

20 серпня у будівлі Священного Синоду Болгарської Православної Церкви відбулася офіційна зустріч Святішого Патріарха Болгарського Даниїла з послом США в Болгарії Кеннетом Мартеном. Предстоятель Болгарської Церкви звернув увагу дипломата на обмеження релігійної свободи Української Православної Церкви, повідомляє сайт БПЦ.

«Він зазначив, що до канонічної Української Православної Церкви, очолюваної Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, запроваджуються різні обмеження: обмеження свободи віросповідання, обмеження свободи богослужінь, насильницька конфіскація церковного майна та пропаганда мови ненависті», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що Патріарх Даниїл наголосив, що УПЦ, з якою всі Помісні Православні Церкви перебувають у Євхаристійному спілкуванні, зазнає серйозних фактичних та правових обмежень у своїй пастирській діяльності внаслідок дискримінаційної політики певних факторів в Україні.

Патріарх Даниїл нагадав, що в європейській історії, від Реформації до сьогодення, релігійний мир завжди був передумовою політичного та соціального миру.

Патріарх висловив упевненість, що демократичні сили світу, які стежать за релігійними процесами, врахують ці тривожні тенденції в Україні та сприятимуть забезпеченню свободи віросповідання, права на богослужіння та недоторканності власності УПЦ.

Джерело


Нагадаємо,

20 серпня цього року Верховна Рада заборонила діяльність Української Православної Церкви Московського патріархату. Рішення ухвалили без обговорення. За віддали голоси 269 нардепів – на два більше, ніж підтримали в першому читанні. Про ухвалення повідомив парламентар Олексій Гончаренко. Також Гончаренко публікував список парламентарів з усіх фракцій, які не підтримали заборону. Детальніше – за посиланням отут.

 

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x