Буде багато випробувань…

Буде багато випробувань…

Ми повинні виконувати свій обов’язок і мати надію на Бога. Ніколи не будемо впадати у відчай, хоч і буде багато випробувань. Будемо справедливими та мудрими, ніколи не будемо робити зла в своєму житті, і те добро, яке нам під силу, нехай не пройде повз нас.

Прислів’я каже:

«Роби добро, не вимагай нагород, і воно повернеться тобі сторицею!».

В Апокаліпсисі говориться, що настане день, коли Бог пошле чотирьох ангелів, які візьмуть чотири кути землі та перекриють вітри.

На землі буде така задуха, що люди не зможуть нормально зітхнути, і від цього хулитимуть ім’я Боже. Вони божеволітимуть і не знатимуть, що робити.

Але до тих, які будуть сповідниками і залишаться вірними Богу, не досягне ця спокуса.

Хтось скаже: Як це станеться? Але для всемогутності Бога немає нічого неможливого. Для Нього все можливе. Як Бог сорок років живив євреїв манною небесною в пустелі, близько мільйона людей? І не тільки живив їх манною небесною, але ще була хмара, яка їх покривала, бо вони жили в наметах, і в них не було ні дерев, ні якоїсь іншої втіхи.

Подібне відбуватиметься і за часів антихриста, буде багато випробувань. Про це написано у Святому Письмі, й це неодмінно станеться.

Сьогодні відступлення розвивається дуже швидко. Але ми сподіваємося на всемогутність Божу, що Бог нас не залишить, що ми не втратимо нашу віру та нашу любов до Бога. Віра та любов – це те, чого чекає від нас Бог.

В Апокаліпсисі зрозуміло говориться, що в останні часи будуть такі мученики, які будуть більшими, ніж мученики перших часів. Це тому, що тоді сили темряви візьмуть кермо правління в свої руки, вони не будуть рахуватися ні з ким, вони будуть робити те, що хочуть, вони перевернуть все догори ногами. І тоді настане кінець.

Коли наш Господь сказав Своїм учням на Оливній горі про знамення часів, вони запитали Його: «Учителю, коли все це буде?».

Спаситель відповів: «Ні ангели Божі не знають, ні Я, але тільки Батько Мій Небесний», і додав: «Небо та земля минуться, а слова Моя не минуть». Тобто те, що Я сказав – все здійсниться. Все, про що говорить Апокаліпсис, це станеться. Ми зможемо встояти лише, якщо матимемо віру та любов.

Господь казав, що є дві великі заповіді Закону та пророків. Це не тому, що існують великі та малі заповіді, бо всі заповіді великі. Але основоположних заповідей дві.

  • Перша та велика заповідь: «Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім твоїм розумом, і всією міццю твоєю».
  • І друга: «Полюби ближнього свого як самого себе».

Саме так: віра та любов. Якщо ми маємо віру та любов, то маємо все.

З цього починається абсолютно все: з того, щоб мати любов між нами та повну довіру Христу й Богородиці, щоб просити їх день і ніч допомогти нам змиритися та знайти себе.

Нам треба зберігати послух, терпіння, виконувати наші духовні обов’язки, проводити наші храмові служби та не залишати нашу молитву. Це незмінне правило. І сподіватися на Бога, щоб ми ніколи не засмучувалися. Будемо закликати Господа, проситимемо Його. Чого ми маємо просити? Нашого спасіння.

Не думайте про себе високо: ми всі грішні люди. І все ж Господь бажає, щоб ми всі увійшли до Раю. 

Тому, будемо просити: «Допоможи нам, Господи, щоб усі ми опинилися в Царстві Твоєму».

Якщо з нами не буде Божої допомоги, ми нічого не зможемо зробити. Особливо проситимемо Володарку нашу Богородицю, яка нас так сильно любить і яка завжди поряд із нами. Проситимемо Її день і ніч. Вона є велика наша втіха та вірна наша надія.

Ігумен Афонського монастиря Святого Павла Парфеній (Мурелатос). Єдина наша надія – Святий Бог і Велителька наша Богородиця

Джерело

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x