Православні християни завжди оптимісти, – Архієпископ Віктор (Коцаба)

Православні християни завжди оптимісти, – Архієпископ Віктор (Коцаба)

2 січня 2023 року грекомовний ресурс news-politics.gr опублікував інтерв’ю з Головою Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях архієпископом Баришівським Віктором. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ опублікував текст даного інтерв’ю українською.

На питання журналіста, чи дивиться владика у майбутнє з оптимізмом, архієпископ Віктор відповів, що “православний християнин завжди дивиться у майбутнє з оптимізмом. Адже знає, що у світі нічого не може відбуватися поза Божественною волею. А оскільки Бог є Всеблагим, ми маємо цілковито довіритись Його волі та проявляти християнське смирення при зіткненні з будь-якими негараздами”.

“Не дивлячись на те, що зараз відбувається з Україною та Українською Православною Церквою, ми кожного дня дякуємо Богові за все”, – зазначив ієрарх.

“Що стосується цілей на 2023 рік, вони такі самі як і на будь-який інший календарний рік: проповідувати Слово Боже, служити Божественну Літургію, звершувати Божественні Таїнства, духовно опікувати нашу паству, а також продовжувати благодійну і гуманітарну роботу в інтересах мирного населення та Збройних сил України. Усе вищезазначене ми продовжимо робити незалежно від зовнішніх політичних чи воєнних обставин, бо таким є наше служіння”, – розповів владика.

“А ще, разом з миролюбним віруючим українським народом молитися за омріяний мир і трудитися заради перемоги, якою і буде припинення вбивств, руйнувань і досягнення довгоочікуваного миру на всій території суверенної Української Держави”, – додав архієпископ.

Насамкінець владика Віктор зазначив, що “віряни нашої Церкви моляться, аби ті представники державної влади, які розгорнули антицерковну кампанію, котру їм хтось чи то порадив, чи то нав’язав, все таки усвідомили всю її хибність. Бо ця жорстока операція на серці власного народу в ім’я сумнівних ідеологем і політичних технологій не тільки суперечить Конституції України та нормам міжнародного права, але йде всупереч безпосереднім національним інтересам держави, породжує глибокий внутрішній конфлікт, сіє зневіру і розчарування в народі, ослабляє Україну під час найстрашніших випробувань”.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x