Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян Української Православної Церкви з Різдвом Христовим

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян Української Православної Церкви з Різдвом Христовим

6 січня 2023 року Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ опублікував Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

“Різдво Христове — це велике Свято, наповнене тихою радістю, яку принесла на землю велика Божественна любов. «Бог є любов» (1 Ін. 4, 8), яка наповнена миром, радістю і блаженством. Однією із властивостей Божественної любові є те, що любов не може замикатись сама в собі, любов завжди відкрита, вона хоче, щоб інші були причасниками її блаженства. Саме заради цього Божественна любов створила людину: Бог, наш Творець і Создатель, восхотів, щоб ми, люди, стали причасниками того блаженства, радості й миру, якими наповнена Божественна природа”, – йдеться у посланні.

“Сьогодні день миру і Божого благовоління, і ми, православні християни, смиренно поклоняємось своєму Творцю і Создателю і дякуємо Йому за те, що Його любов не залишила нас, грішних. Ми, люди, відвернулись від Бога, але Бог не відвернувся від нас: Бог прийшов на землю, взяв на Себе нашу людську природу, очистив і освятив її і повернув нам втрачений Рай”, – підкреслив Блаженніший.

Митрополит Онуфрій зазначив також, що “сьогодні ми молимось за увесь світ і за тих, хто піднімає проти нас меч. Ми благаємо Бога, щоб Господь врозумив їх, щоб вони згадали, що всі ми є діти одного Бога, що Бог нас створив не для того, щоб ми грабували один одного і вбивали один одного, а для того, щоб ми жили в мирі й любові до Бога і між собою”.

“Ще раз сердечно вітаю всіх Вас, дорогі брати і сестри, зі святом Різдва Христового. Бажаю всім здоров’я і спасіння, мужності і терпіння в подоланні труднощів земного життя. Нехай мир Божий і Боже благовоління наповнюють нашу землю і наше життя. Нехай Вифлеємська зірка засяє над кожним із нас і допомагає нам в жорстокому вирі земного життя знайти і зберегти Істину, якою для нас, людей, є наш Спаситель і Господь Іісус Христос (Ін. 14, 6).

У Христі ми знайдемо те щастя і блаженство, яке ми, кожен по-своєму, постійно шукаємо, але яке є тільки там, де царює Бог. Амінь”, – наголосив Предстоятель.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x