Предстоятель Православної Церкви Молдови розповів про допомогу українцям

Предстоятель Православної Церкви Молдови розповів про допомогу українцям

Митрополит Кишиневський Володимир розповів про допомогу, яку з початку військових дій надавала українським біженцям та нужденним Православна Церква Молдови. Різдвяне інтерв’ю з Предстоятелем опублікував портал “Традиція” 6 січня 2023 року.

«Ми знаємо, що 24 лютого минулого року розпочалася війна в Україні, і з перших же днів Митрополія Кишинева і всієї Молдови разом зі своїми священиками, разом зі своїми парафіянами включилася в цю велику роботу з надання допомоги нужденним», – сказав Високопреосвященніший владика.

Він підкреслив, що Будинок милосердя Кишинівської Митрополії з перших днів війни «у співпраці з митницею, прикордонниками створив можливість, щоб українці могли переходити через кордон країни, і щоб ті, хто потребував, могли отримувати допомогу одягом, білизною, щоденним харчуванням».

«Практично від 1500 до 2500 контейнерів з їжею готували та роздавали щодня протягом трьох місяців», – уточнив Митрополит Володимир.

Як розповів Предстоятель, нужденних, які прибували до Молдови, приймали у монастирях та надавали їм місця для проживання у келіях чи більш просторих приміщеннях. І протягом весни вони перебували в обителях, «молячись доброму Богу за свою країну, за свої сім’ї, але й висловлюючи подяку тим, хто дав їм притулок у Республіці Молдова».

«Я вважаю, що цим було зроблено велику та чудову справу», − зазначив Митрополит Володимир.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
trackback
День пам'яті святителя Афанасія | N.E.W.O.D
2 місяців тому

[…] допомоги. Дорогою Святитель захворів і провів у Молдові дев’ять років. При цьому він продовжував піклуватися […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x