У Турції завершується будівництво першого за 100 років православного храму

У Турції завершується будівництво першого за 100 років православного храму

Будівництво у Туреччині першого за 100 років православного храму на честь святого Єфрема Сиріна планують завершити у найближчі два місяці. Церква, що зводиться для Сиро-яковитської громади, розташована в торгово-діловому районі Бакиркей у Стамбулі, повідомляє 9 січня 2023 року christianpost.com.

Архітектурно храм був спроектований на зразок історичних церков провінції Мардін, при цьому будівельники адаптували споруду до сучасних умов. Очікувана місткість – близько 700 осіб. Крім власне церковного приміщення на двох верхніх поверхах є зали для зборів, які можна використовувати, наприклад, після служб, хрещень або весіль, також є підземний гараж з місцями для паркування.

Саїт Сусін, президент Стамбульського сирійського фонду «Кадім» оцінив приблизну вартість будівництва церкви у 4 мільйони доларів. За його словами, здебільшого це були пожертвування членів громади.

Ділянка землі, на якій звели новий храм, раніше належала Католицькій церкві і частково використовувалася як цвинтар. На цьому місці й досі знаходиться невелика каплиця. У 1950 році територію передали до муніципальної власності, а цвинтар закрили.

Перший камінь у фундамент нової будівлі заклав у лютому 2019 року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який заявив, що одним із завдань держави є забезпечення християн достатньою кількістю церков для богослужінь.

Як зазначається, в останні десятиліття влада Туреччини дозволила християнській меншості реконструювати свої храми, але нове будівництво довгий час не було схвалено державою. Незважаючи на те, що кількість православних сирійців у Стамбулі варіюється від 12 до 17 тисяч осіб, існуючі для них церкви були зведені нелегально. Храм в ім’я святого Єфрема Сирина – перша офіційно дозволена споруда.

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x