Дослідження: Сьогодні гоніння християн – найсильніші за останні 30 років

Дослідження: Сьогодні гоніння християн – найсильніші за останні 30 років

Опублікувано список країн із найвищим рівнем переслідування християн.
У Open Doors відзначають, що кількість країн, які потрапили до списку найбільш небезпечних для християн, збільшилася з 40 в 1993 році, до 76.

Правозахисна організація Open Doors опублікувала результати дослідження, згідно з яким рівень переслідувань християн у світі повернувся до цифр, зафіксованих ще в 1993 році.

За даними Open Doors у 2022 році було вбито 5600 християн, понад 2100 церков було закрито або зазнало нападу, більше 124000 християн були насильно виселені зі своїх будинків через їхню віру, а майже 15000 стали біженцями.

Правозахисники зазначають, що «регіон Чорної Африки – епіцентр глобального християнства – стає також епіцентром злочинності проти християн із посиленням ісламського екстремізму».

Також представники Open Doors зазначають, що в деяких країнах рівень переслідувань, як здається, став нижчим. Однак, це не зовсім правильно.

Наприклад, зниження показників щодо Китаю відбулося тому, що китайські чиновники вже встигли закрити майже 7000 церков за останні два роки. Так само переміщення Афганістану з 1-го місця за рівнем переслідувань минулого року на 9-е цього року відбулося через те, що «більшість афганських християн пішли в глибоке підпілля або втекли за кордон після того, як до влади прийшов Талібан».

Загалом, як і минулого року, 360 мільйонів християн живуть у країнах із високим рівнем переслідувань.

В «Open Doors» зазначають, що за останні 30 років, тобто, починаючи з 1993 року, «ганіння на християн так само посилюються», а кількість країн, які потрапили до списку найбільш небезпечних для християн, збільшилася з 40 у 1993 році до 76 на сьогоднішній день.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x