Братія Києво-Печерської лаври заявили про свою вірність УПЦ і її Предстоятелю

Братія Києво-Печерської лаври заявили про свою вірність УПЦ і її Предстоятелю

Дії нинішньої влади щодо Лаври насельники монастиря порівняли із поведінкою радянського ГПУ.

Священноначалля і братія Києво-Печерської лаври спростували заяви Епіфанія Думенка про те, що вони нібито збираються перейти до ПЦУ.

«Епіфаній Думенко висловив переконання в тому, що ми, братія Києво-Печерської лаври, перейдемо чи нібито бажаємо перейти в “ПЦУ”, – йдеться у зверненні, опублікованому на сайті монастиря. – Однак <…> як можна будь-якому християнину молитися у храмі з розбійниками, які спочатку вигнали з цієї святині членів Тіла Христового та продовжують це робити в інших місцях нашої держави, а потім запрошують до “спільної молитви”?».

Насельники Лаври заявили про утиски, яких вони зазнають останнім часом: «Проводяться обшуки, порушуються кримінальні справи, вводяться санкції, блокуються банківські рахунки, створюються всілякі перешкоди звершенню богослужінь, незаконно та насильно захоплюються храми, в інформаційному просторі лунають погрози та поливання брудом».

Нинішні дії влади щодо Лаври ченці порівнюють із методами радянського ДПУ сторічної давності.

«Тоді за допомогою органів ДПУ (Державне політичне управління) в Лаври були забрані всі храми. Обновленська “Жива церква” надіялася за допомогою ДПУ забрати на свій бік разом з храмами і насельників. Але більш із ніж п’ятиста монахів на хибний шлях стало не більше десяти осіб, та й ті невдовзі покаялися. Намагаємося продовжувати цю традицію вірності, тому, якщо ви почуєте від когось (хто б вам не говорив) про зміну нашої позиції, – не вірте», – стверджують автори звернення.

За їхніми словами, вони не відмовляться «ні загалом, ні в частинах від свого віровчення в угоду політичним маніпуляціям, що постійно змінюються».

«Завіряємо вас, що ми були, є і будемо в Істині й вірні своїй канонічній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію», – наголосили насельники лаври.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x