Не відкладайте життя на потім, – митрополит Антоній (Паканич)

Не відкладайте життя на потім, – митрополит Антоній (Паканич)

Скільки сил та часу йде у людей на відстеження новин. Ми поринаємо в нескінченну річку новин, випадаючи з реальності.

Практично всі ЗМІ та блогери намагаються залучити на свої майданчики та не відпускати. Часто утримуючою силою є страх. Страх перед можливими лихами, війнами, катастрофами, хворобами…

Але, як відомо, де є страх, там немає любові. Страх вбиває радість, любов, творчість, натхнення, робить дурним і призводить до депресії, зневіри, паніки, агресії. Людина перестає творити та самовиражатися. Адже ми створені за образом і подобою Божою. І йти за Творцем – наше призначення.

Все змінюється і рано чи пізно минає. Тому не варто надавати значення тимчасовим мінливим картинкам. Треба жити тим, що є нетлінним та вічним. Віддавати неминучому всі сили та таланти. Згадаймо біблійні слова: «І це минеться». Вони як рятувальний круг для людини, що тоне в житейському морі.

Для віруючого все має бути зосереджено навколо церковного та духовного життя, які пов’язані між собою. Не можна вести духовне життя, не вдаючись до рятівних Таїнств, не торкаючись досвіду святих Церкви. Без молитви – богоспілкування – неможливо жити та розвиватися.

Давайте замислимося, скільки часу ми приділяємо справді важливим справам, а скільки миттєвому тому, що знецінюється того ж дня. Адже новини живуть часи, а часом хвилини, змінюючись все новою і новою повісткою, над якою безперервно працюють світові ЗМІ. І ми часто, самі того не усвідомлюючи, вибудовуємо своє життя згідно з чужими вчинками, так і не почавши жити за власними переконаннями, совісті.

Не відкладайте життя на потім. Очікування кращих часів – пастка. Що не зроблено зараз, не буде зроблено ніколи.

А в мінливому світі слід спиратися на два Божі завіти, які Господь дав своїм учням: «Бережіться» і «Не лякайтеся». Християнин повинен пильнувати, зберігати тверезодумність, довіряти Богові.

Безсумнівно, світ мінливий і тендітний. Поява нового найчастіше відбувається через вмирання старого. Але є речі безсмертні: любов, благодать, Божа милість. І жодні катастрофи і прийдешні випробування не зможуть їх відібрати, – вони міцніші за сам світ. 

Джерело

 

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x