Якщо ми всі будемо молитися, Господь нас почує, – Предстоятель УПЦ

Якщо ми всі будемо молитися, Господь нас почує, – Предстоятель УПЦ

Молитися за Києво-Печерську Лавру та братію, яка відродила стародавній монастир, закликав віруючих Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у проповіді під час Літургії на площі перед Хрестовоздвиженським храмом обителі 26 березня 2023 року, Неділю 4-ту Великого посту, преподобного Іоанна Ліствичника, повідомляє Lavra.ua.

«Прошу вас, дорогі брати і сестри, про святі молитви, щоб Господь дозволив нам і далі перебувати в цій святій обителі, щоб братія, які підняли цей монастир з руїн, могли й надалі тут перебувати, підносити молитви Богу за рідну українську землю, нашу владу, воїнів та народ.

Монастирі моляться за весь світ, тому що він є наш спільний дім, у якому живуть усі люди, які так чи інакше пов’язані між собою. Якщо страждають люди в одному місці, то страждають усі люди по земній кулі. Господь поселив нас у цьому світі не для того, щоб ми знищували його, ображали та вбивали один одного, але щоб ми жили у злагоді та мирі з Богом та один одним. Про це і моляться у святих обителях та церквах. Якщо ми всі молитимемося: кожен у своєму місці, то Господь нас почує. 

Нехай благословить Господь це місце і всіх, хто перебуває тут, і збереже Святу Лавру в істині та правді!» – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Під час звершення Літургії Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Баришівський Віктор, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Скадовський Веніамін, братія та гості монастиря в священному сані. Разом із Архіпастирем, архієреями та духовенством молилися тисячі парафіян та паломників.

Архієпископ Баришівський Віктор оголосив Звернення Священного Синоду УПЦ до вірних чад Української Православної Церкви та народу України.

За богослужінням підносилися сугубі прохання та молитви за мир в Україні, за звільнення народу від ворога і супостата, за напоумлення влади, зміцнення воїнства, за звільнення полонених, зцілення хворих, упокій загиблих, про благословення Боже для тих, хто приймає біженців.

Архіпастир звершив дві хіротонії: священицьку – над студентом 4 класу КДС дияконом Іоанном Пацалюком та дияконську – над студентом І курсу магістратури КДА Олегом Свинцицьким.

Після завершення Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував архієреям, священству і пастві за молитви. На всіх віруючих Предстоятель УПЦ прикликав Боже благословення.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x