Покрокова інструкція: Що робити під час провокацій у храмі?  (відео, текст, заява)

Покрокова інструкція: Що робити під час провокацій у храмі?  (відео, текст, заява)

Українська Православна Церква підготувала покрокову інструкцію для того, щоб провокації на парафіях та монастирях УПЦ, що мають місце останнім часом, не відбулися і не мали жодного успіху.

ПровокаціяЯк реагувати

Дві-три особи у (можливо, у військовій, камуфляжній формі) з метою зірвання служби починають кричати про «московських попів», «фсбшну церкву».

 

Може застосуватися також насильницькі дії відносно священнослужителів з метою агресивної реакції у відповідь. Усе це здійснюється для фіксації на телефон.

 

Вказаний відеозапис поширюється у соціальних мережах з метою демонстрації  начебто «недоброзичливого» поводження з військовими або іншими людьми у Храмі.

 

У соціальних мережах з’являються пости з обуреннями щодо діяльності УПЦ, заклики до переходу до ПЦУ, тобто фактичного рейдерського захоплення Храму.

 

 

 

 

 

У Храмі обов’язково має здійснюватися цілодобове чергування по 2-4 особи (не лише під час богослужінь).

 

 

Священнослужителі у жодному разі не повинні виводити провокатора з Храму, лише парафіяни.

 

 

Провокатора у жодному випадку не можна бити (саме це їм і потрібно і вони будуть провокувати агресію з нашого боку. Провокатора треба виводити/витісняти з храму і одночасно знімати подію на телефон (один із чергових) та викликати поліцію (священнослужитель або один із чергових). По можливості бажано затримати провокатора до приїзду поліції.

 

По приїзду поліції треба передати їм провокатора (якщо вдалося його затримати), переслати відео з телефону та написати заяву про вчинення кримінального правопорушення за статтями 296 (Хуліганство) та 180 (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду) (якщо подія відбувалася під час Богослужіння) Кримінального кодексу України.

В окремих відповідних випадках треба подати заяву про порушення кримінального провадження і за статтею 179 (Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь) Кримінального кодексу України.

 

 

 

За посиланням Заява Про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч.2 ст.161 КК України

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x