Тримайся за вічне життя

Тримайся за вічне життя

Нещасна душе, пізнай свою сутність, те благородство, з яким Бог тебе створив! Зрозумій, що у тебе є вічне життя, ти безсмертна, що не помреш ніколи, що ти наділена даром безсмертя.

Ти – не те, що є тіло, яке помре та зітліє, буде пожерте хробаками й смердітиме. Так, і воно воскресне під час Другого Пришестя Христа, але для тіла, яке не сприйняло Благодаті Божої в цьому житті, воскресіння буде на смерть.

Душе, ти небесна! Ти наділена винятковою красою, благородством, тебе Бог створив по-особливому. Ти залишиш цей світ і відійдеш до Нього, як і Христос говорить про Себе: «Прийшов у світ: і знову залишаю світ і йду до Отця» 1Інн. 16:28. Твоя батьківщина не тут, долу; душе, твоя батьківщина на Небі, ти ж нетлінна.

Небесне не піддається дії часу, воно не змінюється, не втрачає своєї пишності, краси, пахощів, Божественної Благодати.

Небо – це батьківщина Ангелів і святих, там живе все найчистіше та найдорожче для Бога. Там Бог все розмістив по порядку.

Та й у цьому, земному світі в Нього в усьому порядок і краса: сонце, місяць, зірки, пори року, тварини морські та земні, птахи, людина та багато іншого – у всього своя краса, і всьому Богом премудро визначено своє місце.

У всьому така гармонія і такий порядок, що людина, яка дивиться на земну красу, мимоволі захоплюється. Особливо навесні, коли навколо зелень та квітнуть квіти. Можна уявити, як гарно буде на Небі, де все нетлінне, вічне, незмінне таі нескінченне.

Громадянином і спадкоємцем цієї Небесної Вітчизни, Вишнього Царства буде людина, яка душею й тілом обдарована від Бога благородством, якщо тут, на землі, вона стане близькою Богові. Тоді вона матиме повне право увійти у вічне життя.

«Тримайся за вічне життя».21 Тим. 6:12, – закликав апостол Павло Тимофія. Це означає: міцно тримайся вічного життя, щоб не втратити його.


Архімандрит Єфрем Філофейський

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x