Енергетичні напої та психічні розлади в дітей

Енергетичні напої та психічні розлади в дітей

Нещодавнє дослідження виявило, що діти, які регулярно споживають енергетичні напої, мають високий ризик розвитку психічних розладів, – повідомляє foxnews.com.

Це відкриття підкреслює потребу в більшій обізнаності та обачності в цьму світі.  Адже енергетичні напої, які рекламують як засоби для підвищення фізичної та розумової активності, часто містять високий рівень кофеїну та цукру.

Вчені встановили, що діти, які часто вживають енергетичні напої, можуть зіткнутися з підвищеним ризиком розвитку психічних розладів.

Вчені встановили, що діти, які часто вживають енергетичні напої, можуть зіткнутися з підвищеним ризиком розвитку психічних розладів.

Результати дослідження, опубліковані в авторитетному науковому журналі, вказують на зв’язок між високим споживанням цих напоїв і збільшенням випадків тривожності, депресії та суїцидальних думок й інших психічних проблем серед молоді.

В огляді, опублікованому в журналі Public Health, дослідники вивчили дані 57 досліджень понад 1,2 мільйона дітей і молодих людей з більш ніж 21 країни, які вживали енергетичні напої.

«Ми знайшли ще більший перелік наслідків для психічного та фізичного здоров’я, пов’язаних із вживанням енергетичних напоїв дітьми та молоддю», — зауважила в Fox News Digital провідний автор дослідження Амелія Лейк, професор дієтологічного харчування в Тіссайдському університеті.

Грунтуючись на отриманих результатах, дослідники та інші британські організації охорони здоров’я закликають уряд заборонити продаж енергетичних напоїв дітям до 16 років.

Ерін Палінскі-Вейд, зареєстрований дієтолог із Нью-Джерсі, не брала участі в новому дослідженні, але сказала, що його результати її не здивували.

«Енергетичні напої не є безпечним вибором для дітей, і не було встановлено безпечних вказівок щодо вживання кофеїну особами віком до 18 років», — сказала вона Fox News Digital.

«Ці дані свідчать про те, що енергетичним напоям не місце в раціоні дітей і молоді».

...дані свідчать про те, що енергетичним напоям не місце в раціоні дітей і молоді.

Експерти підкреслюють, що енергетичні напої часто містять високі рівні кофеїну та інших стимулюючих речовин, які можуть негативно впливати на психічне здоров’я дітей. Вони закликають батьків та опікунів звертати увагу на дієтичні звички своїх дітей та обмежувати доступ до потенційно шкідливих напоїв.

енергетичні напої

Американські лікарні спостерігають наплив дітей віком до 6 років, які страждають від різних видів реакцій організму на популярні енергетичні напої. Серед них аритмія серця, а також такі неврологічні розлади, як напади, судоми та конвульсії.

«Вплив енергетичних напоїв на дитячий організм це зростаюча проблема для дитячого здоров’я. Зазвичай ми представляємо в якості потенційних споживачів енергетичних напоїв підлітків та молодих людей, але майже половина всіх дзвінків в американські центри по боротьбі з отруєннями надходить від батьків дітей у віці менше шести років, які вживали енергетичні напої», – говорить професор Ліпшульц.

«Навіть невелика кількість кофеїну може вплинути на якість і кількість сну, а поганий сон безпосередньо пов’язаний із погіршенням як психічного, так і фізичного здоров’я — як у дорослих, так і у дітей», — зазначила Палінскі-Вейд.

Закликаючи до обережності, фахівці радять батькам вибирати здоровіші альтернативи для забезпечення енергії своїм дітям, такі як фрукти, овочі та достатня кількість сну.

Це дослідження підкреслює необхідність подальшого вивчення впливу енергетичних напоїв на дитяче здоров’я та розвиток, а також важливість інформування батьків про потенційні ризики, пов’язані з їх споживанням.


Джерело

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x