Ризики самогубств у підлітків

Ризики самогубств у підлітків

Вплив духовного виховання та соціальних мереж на ризики самогубств у підлітків

Згідно з новим дослідженням, у підлітків, які перебувають під сильним впливом соціальних мереж і не мають міцної духовної основи, спостерігається значно вищий ризик самогубства.
Дослідження понад 4700 підлітків у віці від 14 до 17 років у дев’яти країнах виявило зв’язок між атеїзмом/гностицизмом/духовною невпевненістю, активним використанням соціальних мереж і деструктивними думками.

Зокрема, «деструктивні думки частіше зустрічаються серед підлітків, які заявляють, що не вірять ні в що духовне, не впевнені у своїх переконаннях або вважають, що грішать, але не вірять в Іісуса Христа», − йдеться в дослідженні.

Дослідження, проведене Центром залучення до Біблії «Назад до Біблії» у партнерстві зі служінням «Хліб наш насущний», називають «одним із перших досліджень, яке розглядає взаємозв’язок між духовністю, соціальними мережами та психічним здоров’ям». “Деструктивні думки є фактором ризику суїциду”, − зазначається в дослідженні.

Деструктивні думки більш поширені серед підлітків, які, наприклад, підтримують такі переконання, як «мені не потрібен Бог», «я духовний, але не вірю в Бога», «Бога не існує» і «після смерті немає потойбічного життя».

Для порівняння, згідно з дослідженням, підлітки, які займаються вивченням Біблії, значно рідше мають деструктивні думки.

Ризики самогубств

Дослідження показало, що «високий ризик самогубства» серед підлітків пов’язаний з їхніми «духовними переконаннями та досвідом спілкування в соціальних мережах», − повідомляє Центр біблійного залучення.

Підлітки, які живуть в США і Великобританії, більш схильні до деструктивних думок, ніж підлітки в інших країнах, йдеться в дослідженні.

Джерело 

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x