Моліться за весь рід

Моліться за весь рід

На жаль, не всі ми маємо благополучний духовний родовід. І для наших дітей це може виявитися згубним. Що ж робити? Моліться за рід.

Єдиний спосіб припинити дію страшних духовних законів, через які ми страждаємо й страждатимуть наші діти та онуки, які заражені нашими пристрастями — молитися та каятися. І в гріхах предків, і у своїх. Пам’ятайте, всі вчинки, які ми зробимо, обов’язково позначаться на нашому роді.

Пам’ятайте, всі вчинки, які ми зробимо, обов’язково позначаться на нашому роді.

Я пам’ятаю, як у Печерській лаврі одна паломниця говорила з ченцем про свою важку життєву ситуацію. І чернець відповів: «Якщо ти послизнешся зараз і дозволиш собі поблажку, переступиш через закон Божий, то запам’ятай — точнісенько те саме повторить, виросла, твоя дочка, а потім і твої онуки».

Ставши віруючою людиною і прийшовши до храму Божого, моліться невідступно: «Господи, пробач мені всі мої беззаконня, прости мене!». І не тільки моліться, але й зрікайтеся гріха, жахайтеся його, потами та працями переробляйте себе.

Ставши віруючою людиною і прийшовши до храму Божого, моліться невідступно: «Господи, пробач мені всі мої беззаконня, прости мене!». І не тільки моліться, але й зрікайтеся гріха, жахайтеся його, потами та працями переробляйте себе.

Так ви зупиняєте страшний духовний маховик, у жорна якого можуть потрапити ваші діти, що пішли за вами. Інакше з болем душевним, як у дзеркалі, побачите ви у вирослих дітях усі ваші пристрасті, все, що носите в душі.

І якщо ви не впораєтеся зараз, то мучитиметеся потім, дивлячись, як ваші діти понесуть непосильну ношу гріхів і пристрастей, що дісталася їм від вас замість батьківського благословення.

...ваші діти понесуть непосильну ношу гріхів і пристрастей, що дісталася їм від вас замість батьківського благословення.

Якщо волею Божою ви опинилися тут, у храмі, це вам судилося вимолювати свій попередній і наступний рід, просити Господа пробачити беззаконня батьків, матерів, дідів і бабусь і благословити нащадків.

Іноді мені просто боляче бачити це — як одна людина з сім’ї мучиться за всіх і молиться, а довкола нього невіруюче оточення грішить хто як: одні ворожать, інші гвалтують, треті наркотиками колються, четверті глумляться над Богом.

Свого часу отець Василь Єрмаков розповідав про одного священника, який зрікся Христа після революції. Після його зречення в роду більше не народився жоден хлопчик. Господь позбавив цей рід можливості, щоб у ньому ще хоч будь-хто священнослужителем увійшов у вівтар.

Інший приклад. Близько 150 років тому один хлопець обіцяв сироті, що одружиться з нею, але обдурив, зрадив. Дівчина прокляла його та повісилася. І з того часу в роді того юнака, який так підступно вчинив із люблячою душею, нічого доброго не було. Усі сім’ї розвалювалися, одне суцільне горе — за 150 років жодної збереженої родини. Його нащадок прийшов до мене і розповів цю історію після того, як милістю Божою було відкрито, що і чому відбувається в сім’ї.

Дорогий мій, якщо ти єдиний, хто якимось дивом Божим процвів серед свого роду, то знай: тобі випала нелегка доля вимолювати свій рід, попередній і майбутній. 

Дорогий мій, якщо ти єдиний, хто якимось дивом Божим процвів серед свого роду, то знай: тобі випала нелегка доля вимолювати свій рід, попередній і майбутній.

Ви можете молитися своїми словами, тільки моліться! Тим, хто бачить і відчуває родову неправду, кого гнітить батьківський гріх, хто боїться, що його діти успадкують це, я раджу: моліться, просіть у Бога спасіння для своєї сім’ї.

Господи, помилуй мене, дітей моїх, онуків і весь майбутній мій рід, приведи їх до Себе, зроби Своїми і нехай послужать тобі, і прославлять ім’я Твоє святе, і в Небесні обителі прийми їх.

Прости, Господи, і помилуй мій рід, і всіх родичів моїх до Себе з вірою та покаянням приведи.

Господи, помилуй усіх померлих родичів мого роду, знаючи звання та ім’я, життя та гріхи.

Пробач, Господи, і помилуй увесь мій рід, що раніше був, що перед Тобою згрішив, і загладь усі беззаконня його, прости нам усі гріхи вільні та мимовільні, і даруй їм Царство Небесне. Амінь.

 

Господи, помилуй мя, чад моих, внуков и весь последующий род мой, приведи их к Себе, соделай Своими и да послужат тебе, и прославят имя Твое святое, и в Небесные обители прими их. Прости, Господи, и помилуй род мой, и всех сродников моих к Себе с верою и покаянием приведи. Господи, помилуй всех усопших сродников рода моего, ведая коегожды звание и именование, жизнь и прегрешения. Прости, Господи и помилуй весь мой род, ранее бывший, еже пред Тобою согрешивший, и загладь вся беззакония его, прости нам вся согрешения вольные и невольные, и даруй им Царствие Небесное. Аминь.

Протоієрей Сергій Філімонов

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x