Чи є фанатизмом щонедільне відвідування храму?

Чи є фанатизмом щонедільне відвідування храму?

Ходити до храму потрібно, але чому щонеділі? Для чого цей фанатизм?

Якщо лікар призначає нам процедури, то хіба ми не намагаємося точно виконати його рекомендації, побажавши зцілитися від хвороб тіла? Чому ж тоді ми ігноруємо слова Великого Лікаря душ і тілес?

Чи є виконання верховної Волі фанатизмом? У словнику знаходимо, що “фанатизм – (від лат. fanaticus  – несамовитий) доведена до крайнього ступеню прихильність яким-небудь ідеям, віруванням або поглядам, зазвичай поєднана з нетерпимістю до чужих поглядів і переконань (наприклад, релігійний фанатизм).

Тут постає питання, що таке “крайній ступінь”. Якщо розуміти під цим початковий термін “несамовитість”, то навряд чи більшість тих, хто щонеділі відвідує храм, кидається на всіх у несамовитому захваті чи люті. Але часто звичайна порядність є для людей крайнім ступенем.

Якщо не красти та не вбивати – фанатизм, то ми, звичайно, фанатики. Якщо ж визнавати, що шлях до Єдиного Бога тільки один, – і це фанатизм, то ми фанатики.

Але за такого розуміння фанатизму тільки “фанатикам” дістанеться Царство Небесне. Всіх же поміркованих і “розсудливих” чекає вічна пітьма.

Як сказав Бог: “Знаю справи твої; ти не холодний, ані гарячий: о, якби би ти був холодний, чи гарячий.  Але, як ти теплий, а не гарячий і не холодний, то викину тебе з уст Моїх1Одкров.(3, 15-16).

Священник Даниїл Сисоєв. Для чого ходити до храму кожної неділі.

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x