На Заході посилюються негативні тенденції щодо християнства

На Заході посилюються негативні тенденції щодо християнства

Видатний аналітик у галузі церковних і світоглядних трендів, Георг Барна (Нашвілль, штат Теннесі) висловлює стурбованість щодо кількох критичних проблем, із якими стикається Церква. Серед них — стале зниження біблійного світогляду та  зменшення уваги до духовного розвитку в період “християнської невидимості” в культурі.

За словами Барни, засновника дослідницької фірми Barna Group, яку він продав у 2009 році, тенденції, що негативно впливають на християнство на Заході, посилюються протягом останніх декількох десятиліть.

“Люди стали більш егоїстичними, церкви втратили вплив, а пастирі — біблійну центрованість”, — говорить Барна, який зараз є директором з досліджень у Культурному дослідницькому центрі при Університеті Арізона Крістіан.

Однією з найтривожніших тенденцій, на яку звертає увагу Барна, є спад у духовному навчанні та відсутність якісної біблійної підготовки у семінаріях.

Він критикує звичні метрики, за допомогою яких церкви оцінюють успіх — відвідуваність, збір коштів, інфраструктуру, — стверджуючи, що вони мало стосуються місії Іісуса.

“Є погане лідерство в семінаріях, яке вводить місцеві церкви в оману, думаючи, що вони насправді готують осіб, покликаних Богом бути лідерами”, — каже він.

Замість зосередження на програмах і будівлях, Барна закликає вірян інвестувати в дітей, бачити саме в них майбутнє Церкви. Він наголошує, що духовна освіта повинна бути в пріоритеті, а також  взірцевими втілення біблійних принципів і створення структур підзвітності в сім’ї.

Джерело

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x