Новини археології: Знайдене місце Таємної вечері

Новини археології: Знайдене місце Таємної вечері

У Єрусалимі археологи стверджують, що вони виявили місце Таємної вечері, Господа Іісуса Христа з апостолами.  Будівля досі там стоїть, пише DailyMail.

Згідно з дослідженнями, подія могла відбутися в верхній кімнаті двоповерхової будівлі на горі Сіон, яка відома своїми вапняковими стінами та червоним похилим дахом.

Це місце, відоме як Сіонська гора. Дані про нього зберігаються в стародавніх мистецьких творах та описах, початку IV сторіччя. Також відомості про нього зустрічаються у Євангелії від Луки та на найдавнішій карті Єрусалиму, що виявлена в 1884 році під час будівництва церкви в Мадабі, Йорданія.

У Книзі Луки 22:11-13 говориться, як Ісус попросив велику, мебльовану світлицю для пасхальної трапези. Ця світлиця розташована на горі Сіон у старому місті Єрусалима, над південними воротами. Колони підтримують склепінчасту стелю будівлі і похилий червоний дах.

Археологи поки не можуть проводити розкопки, щоб підтвердити історію будівлі. У 1884 році грецькі православні християни знайшли одну з найбільш ранніх карт Єрусалима, яка була створена 560 року і зображувала Святу Землю з Кардо Максимус і двома священними спорудами з червоними дахами.

місце Таємної вечері
Будинок Таємної вечері

місце Таємної вечеріСклепінчаста стеля Світлиці

Сучасні дослідження, що використовували лазерну технологію, підтвердили наявність символів Агнця Божого та лева Юди на склепінчастій стелі, що додатково підкреслює історичне значення місця.

Ад’юнкт-викладач релігієзнавства Девід Крістіан Клаузен із Університету Північної Кароліни відзначає, що зовнішній вигляд будівлі збігається з історичними описами.

Управління старожитностей Ізраїлю планує продовжити документацію та можливі археологічні розкопки для детальнішого вивчення цього історично значущого місця.

Археолог Аміт Леві зазначає, що майбутні дослідження допоможуть глибше зрозуміти контекст подій, які описані в Євангеліях.
Джерело

(Ще публікації – в російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x