Любов завжди жертовна

Любов завжди жертовна

Все благополуччя шлюбу ґрунтується на взаємній любові, на взаємній довірі та повазі, й звідси злагода в подружжя. Любов жертовна.

Якщо в чоловіка з дружиною є любов, то не буде жодних неприємностей. Бо, коли голова в злагоді з тілом і немає між ними ніякого розбрату то, чи можливо іншим членам не бути у мирі?

Навпаки, коли в чоловіка з дружиною нелюбов, тоді не буде добра в домі. Домашня злагода завжди важливіша; вона корисніше ніж гроші, знатність роду, чини та все інше. Апостол не сказав просто: бути в мирі, але сказав: “Любити чоловіків”. Бо де любов, там не буде місця для прикрощів; тому що від любові народжуються й інші блага».

_____________________________________________________________________________________

“Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується”
(Перше послання св. апостола Павла до Коринтян 13:4-8).

“Дітоньки! Не любімо словом, ані язиком, лише – ділом і правдою”
(Перше послання Іоана Богослова 3-18).

Коли є любов, коли переповнюють почуття, то цю любов і ці почуття дуже важко кудись заховати. Буває, що пара обмежена скромним бюджетом.

І ось тут перед очима постає дивовижна історія кохання, описана О’Генрі в його «Дарах Волхвів».

Жили Він та Вона. У Нього був годинник без ланцюжка – пам’ять про батька, а у неї – гарне волосся.

І ось у переддень Різдва Він продає годинник, щоб купити гарну шпильку для Її волосся, а Вона в цирульні зрізає та продає свою розкішну косу, щоб купити ланцюжок для годинника Коханого.

Вони зустрічаються й підносять один одному подарунки: шпильку для остриженої голови та ланцюжок для проданого годинника. Здавалося б, подарунки недоречні, вони абсолютно безглузді, але за цим криється велика історія глибокого кохання!

Любов жертовна. І за всіх часів питання полягало не у зовнішніх атрибутах – цукерках, букетах тощо. Той, хто любить, завжди забирає від себе й прагне дати щось своєму коханому.

Іноді це дуже велика жертва.

 (Священник Микола Несправа, ред. N.E.W.O.D.)

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
trackback
Афонські старці про патріотизм | N.E.W.O.D
16 днів тому назад

[…] Любов до місця, де людина народилася і виросла – благородне почуття, воно рухає багатьма, хто намагається жити та робити добрі справи для своєї країни. Патріотизм – це любов до своєї Батьківщини та бажання зробити її кращою. Зробити це без підняття моральності та віри в Бога – не можливо. Афонські старці про патріотизм. Вислови. […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x