У Німеччині за “гомофобну” проповідь монаха відсторонили від служіння

У Німеччині  за “гомофобну” проповідь монаха відсторонили від служіння

Вибаченнями і відстороненням монаха завершилася історія із засудженням викликів, які нині стоять перед церквою. Це виглядає абсурдно, але отець Йоахім Вернерсбах з абатства бенедиктинців в Толі (Саксонія) піддався остракізму з боку духівництва за сміливість назвати речі своїми іменами.

Отець Вернерсбах у своїй різдвяній проповіді говорив про Божий задум щодо природи і сутності людини: «Особливо бажаю виняткової радості тим, хто вірить у традиційну сім’ю, тому що вони не піддаються впливу шкідливих сучасних тенденцій, не наслідують і навіть не шанують… Є так багато дивних сучасних течій. Ви чуєте про гендер і трансгендерність, про трансгуманізм і репродуктивне здоров’я, про ЛГБТК, про різноманіття та ідентичність, про кілька статей і зміну статі…»

Слова ченця викликали велике обурення в деяких «вірян» і керівництво монастиря перепросило за різдвяну проповідь. Місцевий єпископ Вольфганг Іпольт засудив проповідь та вважає, що в різдвяному богослужінні немає місця для критичного висловлювання з приводу питань сексуальної моралі чи способу життя окремих людей.

Відмежувалося від слів Йоахіма Вернерсбаха і керівництво абатства. Абат Маврикій Хоріол заборонив ченцю здійснювати пастирську діяльність на території монастиря, а щодо тексту проповіді буде призначено церковне розслідування. У заяві з вибаченнями йдеться про те, що зазначений в проповіді образ людини та історичні твердження «не тільки суперечать соціальній реальності, але й дискримінують значну частину суспільства. Це стосується, зокрема, жінок, ЛГБТ-спільноти».

Цікаво, що разом із вибаченнями абатство визнало, що зміст проповіді взагалі-то відповідає вченню Католицької Церкви, але вони все одно засуджують його слова «незалежно від чинної католицької доктрини». З цього можна зробити висновок, що деякі католицькі священнослужителі Німеччини практично керуються зовсім не канонічним правом.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x