Голова Ватикану закликав до Великоднього перемир’я в Україні

Голова Ватикану закликав до Великоднього перемир’я в Україні

Папа Римський Франциск закликав воюючі сторони у зоні конфлікту в Україні до Великоднього перемир’я у період з 9 по 22 квітня 2023 року. Про це повідомив голова Світової спілки старовірів Леонід Севастьянов, який веде листування з понтифіком, повідомляє ria.ru.

«Наступний тиждень – це католицький Великдень, а через тиждень – Великдень православний (2023 року католики святкують Воскресіння Христове 9 квітня, православні – 16 квітня, – ред.). Папа Франциск пропонує, щоб на час Великодня протягом двох тижнів було припинено будь-які воєнні дії в Україні, і просить про це повідомити», – розповів Севастьянов РІА Новини.

Раніше у Ватикані, наприкінці загальної аудієнції 5 квітня, понтифік закликав віруючих помолитися про українських та російських матерів полеглих воїнів, а також за всіх, хто загинув у збройному конфлікті.

«У цей святий тиждень Страстей Христа, розмірковуючи про Його несправедливу смерть, я особливо згадую всіх жертв військових злочинів і прошу молитися за них. Піднесемо молитви до Бога, щоби серця всіх звернулися. Дивлячись на Пресвяту Богородицю Марію перед Хрестом, мої думки звертаються до матерів загиблих на війні українських та російських воїнів. Вони матері загиблих синів: помолимося за цих матерів», − звернувся Папа Франциск до присутніх на площі Святого Петра.

Аудієнцію понтифік завершив закликом «не забувати в молитвах про змучену Україну».

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x