Німецький богослов РКЦ проповідує, що суїцид – це акт свободи

Німецький богослов РКЦ проповідує, що суїцид – це акт свободи

Німецький богослов РКЦ вимагає вивести бажання самогубства з табуйованої зони.

Німецький католицький богослов Андреас Лоб-Хюдеполь заявив, що придушення суїцидальних бажань є великою проблемою. Про це повідомляє сайт СПЖ із посилання на  KIRCHE-UND-LEBEN.

«Люди більше не визнають можливості формувати своє життя. Ось чому вони розглядають суїцидальне бажання як останній акт свободи виходу із життєвої ситуації, яка сприймається як нестерпна», – каже католицький богослов.

Він вважає, що медсестри у будинках для людей похилого віку мають бути «здатними говорити» на цю тему: «Розмови на тему смерті та вмирання мають практикуватися. Без прихованого відчуття провини, без табу, без банальності».

Лоб-Хюдеполь впевнений, що це особливо важливо після рішення Федерального конституційного суду, згідно з яким право на самогубство є питанням людської гідності, і що комерційна допомога при суїциді більше не повинна каратися в принципі.

Католицький богослов бачить у цьому серйозний виклик й у церковних установ: «Ви мали б запитати себе – що це означає для нас? Церковні установи – це не сфера, вільна від фундаментальних прав. Навіть католицькі».

Лоб-Хюдеполь переконаний, що треба оберігати людей від суїцидальних думок, але якщо вони виникли, то «ми повинні зробити можливим рішення накласти на себе руки, якщо воно серйозне і прийняте вільно».

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x