Англіканська церква буде благословляти ЛГБТ-пари

Англіканська церква буде благословляти ЛГБТ-пари

Англікани будуть благословляти гей-пари, але стверджують, що вчення Церкви про шлюб, як про союз між чоловіком і жінкою, не змінять.

18 січня 2023 року стало відомо, що Англіканська церква ухвалила рішення про благословення одностатевих пар, а також цивільних шлюбів, повідомляє офіційний сайт англікан.

Вже цього тижня єпископи Англіканської церкви вибачаться перед представниками ЛГБТ за «відкидання, ізоляцію і ворожість», з якими вони зіткнулися в церквах, і за те, як це вплинуло на їхнє життя.

Крім того, єпископів зобов’язали закликати всі громади, які перебувають під їхньою опікою, вітати одностатеві пари «беззастережно і радісно», підтверджуючи свою прихильність до «радикальної та нової християнської інклюзивності, заснованої на Святому Письмі, розумі, традиції, богослов’ї та християнській вірі».

В Англіканській церкві вважають, що така позиція ґрунтується на «хороших, здорових, процвітаючих відносинах і правильному розумінні природи людини та її сексуальності в 21-му столітті».

Згідно з пропозиціями, одностатеві пари, як і раніше, не зможуть вінчатися в храмах Англіканської церкви, «але можуть мати службу, на якій будуть молитви посвячення, подяки або Божого благословення» для гей-пар і людей, які живуть у цивільному шлюбі чи партнерстві.

При цьому, як наголошується в Англіканській церкві, «формальне вчення, викладене в канонах про те, що святий шлюб полягає між одним чоловіком та однією жінкою на все життя, не зміниться».

Також повідомляється, що «молитви будуть добровільними для духовенства і можуть використовуватись у різних комбінаціях, що відображають богословську різноманітність церкви».

Коментуючи документ, архієпископ Йоркський Стівен Коттрелл «як особисто, так і від імені побратимів-архієреїв» висловив «глибоку скорботу з приводу того, як до ЛГБТ-людей і тих, кого вони люблять, ставиться Церква, яка насамперед має визнати всіх дорогоцінними та створеними за образом Божим».

«Нам глибоко шкода і соромно, і ми хочемо скористатися цією можливістю, щоб почати заново у дусі покаяння, якому вчить нас наша віра. Це не кінець цього шляху, але ми досягли важливої віхи, і я сподіваюся, що ці молитви любові та віри допоможуть нам усім утвердити одностатеві стосунки», – сказав архієпископ Йоркський.

Джерело

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x