Як зробити шлюб щасливим?

Як зробити шлюб щасливим?

Шлюб можна зробити радісним та світлим. Найнеобхідніше і найважче для подружжя – дійти згоди. Відбувається це поступово: з роками, з розумінням, взаємним душевним проникненням одне в одного.

Як зберігається сім’я? Як усе живе. Її не можна сховати в сейф, покласти в банк, хоча вона більш цінна ніж діамант. Живому потрібне світло, поживне середовище. Потрібна радість, постійна взаємна віра. Не лише вчинки, а й принесення себе в жертву – заради чоловіка (або подружжя), дітей. Ця жертовність дуже важлива.

Ми втомлюємося – і хочемо пожаліти себе, все кинути. А втома – вона ж не настільки велика, щоб не було сил підійти до дружини (чоловіка) і сказати: “Дай я тобі допоможу, а то ти зовсім зашиваєшся!”. Або дітям поспівчувати: «Бачу, що ви сьогодні перевантажені, зараз разом зробимо все».

Сім’я єдина – і у праці, і у молитві. Жодними словами не охопити широту наших стосунків: вони будуються щохвилини, коженого моменту. У сім’ї накопичується багаж глибоких, почуттів серця, прихильності, вірності один одному.

Протоієрей Георгій Бреєв

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x