Гріхи батьків і хвороби дітей

Гріхи батьків і хвороби дітей

Як пов’язані гріхи батьків і хвороби дітей?

Хвороби дітей – важке випробування для кожного з батьків. Афонський чернець Гавриїл Карейський розповів про те, чому хворіють діти, як гріхи хрещених батьків можуть вплинути на майбутнє дитини та де шукати зцілення для свого чада.

На думку афонського ченця, Гавриїла Карейського хворобами своїх дітей батьки передусім розплачуються за власні гріхи.

«Коли дитина народжується з проблемами, для цього існують завжди очевидні причини. Батьки, які мають смертні гріхи та тягар поганих звичок, все те передають дітям. Господь приховав від нас фізичний механізм передачі пристрастей, але в духовному плані це цілком очевидно», – каже отець Гавриїл.

Монах також говорить про те, що хвороба дитини може бути наслідком безвідповідального ставлення батьків до вибору хрещених.

«Коли обирають хрещеними батьками будь-кого – це теж впливає на дитину. Адже Хрещення – це друге народження, і хрещені батьки пов’язуються з дитиною. І після цього, так само, як і тілесні батьки, вони можуть впливати на дитину. Якщо хрещені батько та мати вчиняють смертний гріх, то це впливає на хрещеного сина/доньку», – розповів старець.

Отець Гавриїл згадав історії з життя преподобного Георгія, який мав дар передбачення та міг визначити причину хвороби.

«Преподобний Георгій мав пророцький дар. Якось до нього прийшла жінка з дитиною. А дитина була страшенно хвора, практично паралізована. Благочестива жінка розплакалася перед ним: «Подивися, отче, що я наробила своїми гріхами!».

А преподобний Георгій відповів: «Ти не винна. Це жінка, яку ти обрала хрещеною матір’ю, зробила аборт, і це впливає на дитину».

Іншого разу до нього принесли дитину, що була одержима нечистим духом, і, помолившись, він сказав: «Ця дитина страждає, бо була зачата у Велику п’ятницю», –  застерігав афонський старець.

Отець Гавриїл навчав не сприймати хвороби дітей лише як покарання, оскільки в такий спосіб Господь також хоче випробувати нашу віру та привести до покаяння.

«Тих батьків, які роблять аборти, зазвичай Бог карає тим, що їхні діти народжуються невиліковно хворими. Зрозумійте, це покарання. Бог хоче спонукати батьків до покаяння. Усі нещастя та хвороби пов’язані з нашими гріхами. А зцілення – у істинній вірі в Господа», – повчав отець Гавриїл.

Джерело

(Ви можете також відвідати російськомовну й англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x