Поради старця матерям, щоб була радість у сім’ї

Поради старця матерям, щоб була радість у сім’ї

Батюшко, що б ви порадили нам, матерям? Як нам поводитися вдома, з нашими чоловіками та дітьми, щоб ми могли приносити їм радість у сім’ї?

– Щоб мати могла дарувати радість у своєму будинку, вона має стати, як ці квіточки. Коли додому приходить чоловік, дитина, будь-яка інша людина потрібно, щоб вона відчувала, що входить у радісний квітковий сад.

Як це можливо?

– Це можливо за умови, якщо мати прагнутиме бути ніжною та доброю, як прекрасна свіжа квітка, що випромінює пахощі Божої любові.

Така мати зможе дуже багато дати своєму дому. А чи знаєте чому? Коли мати справді полюбить Христа всім своїм серцем і наслідуватиме Його смирення, Бог подарує їй щось дороге.

Коли мати справді полюбить Христа всім своїм серцем і наслідуватиме Його смирення, Бог подарує їй щось дороге.

Те, що Він подарував своїм учням після Воскресіння. Що подарував Христос після Воскресіння Своїм учням?

– Радість та мир.

– Що Він сказав жінкам?

– «Радійте».

– Радійте. Але для того, щоб Він подарував тобі цю радість, ти маєш бути смиренною матір’ю та маєш бажати стати квіточкою любові у своєму домі. І тоді ти зможеш зробити у своїй сім’ї щось чудове: те, чого більше немає в інших оселях.

Якщо ти здобудеш мирне налаштування душі, то коли твій чоловік повертатиметься додому засмучений, розсерджений, часто навіть роздратований проблемами на роботі, він приходитиме в тиху гавань.

Ти заспокоїш його своєю любов’ю, своїм смиренням, своїми добрими словами. Знаєте, як це важливо, коли дружина дарує своєму чоловікові тишу та спокій? Тоді й він відпочиває душею.

І коли твої діти приходитимуть додому розсерджені, роздратовані, схвильовані своїми шкільними негараздами, проблемами з друзями, знаєш, як важливо, щоб їх зустріла добра та спокійна мама?

– Це дуже важливо.

– Так от, якщо ви дійсно хочете стати матерями, які даруватимуть радість у своїй оселі, стяжіть дух мирний, перш за все.

Серце, в якому панує тиша та спокій, приносить багато радості та щастя всім оточуючим.

 

Джерело

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x