Суд розпочав провадження за позовом Києво-Печерської лаври до заповідника

Суд розпочав провадження за позовом Києво-Печерської лаври до заповідника

Господарський суд міста Києва 29 березня 2023 року відкрив провадження по справі за позовом Святої Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічий монастир) Української Православної Церкви до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» з приводу незаконного розірвання договору з боку Заповідника. Про це повідомив адвокат обителі протоієрей Микита Чекман, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У позові вказана необхідність заборони заповіднику «Києво-Печерська лавра» на час суду вчиняти будь-які дії, спрямовані на перешкоджання релігійній громаді.

Крім цього, суд також задовольнив клопотання Монастиря про витребування доказів, які останній неодноразово намагався отримати у Кабінеті Міністрів України, Міністерстві культури та інформаційної політики України, Державній аудиторській службі України, однак доступ до запитуваної інформації Релігійній організації було обмежено.

Раніше протоієрей Микита розповів, що Монастир та його представники зверталися з адвокатськими запитами до цих відомств, намагаючись дізнатися про результати діяльності Міжвідомчої робочої групи, якою нібито встановлено порушення Монастирем умов договору.

З відомств не надали інформації, мотивуючи тим, що висновки мають гриф «Для службового користування». Тобто нібито головна причина виселення нічим не підтверджується, Церкву позбавили і можливості надати пояснення чи спростування, порушивши цим Її права.

«Повідомляємо Вам, що підготовче засідання по справі призначено на 26.04.23 о 11:00 год. у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал №17. Молимося за поновлення порушених прав парафіян Української Православної Церкви та ухвалення справедливого судового рішення», – зазначив адвокат.

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x