Як догоджати ближньому?

Як догоджати ближньому?

Кожен із нас повинен догоджати ближньому, для блага й напоумлення»1(Рим. 15:2)
Обов’язок догоджати нашому ближньому прямо випливає з великого вчення про християнську любов; але чого ми повинні намагатися і чого прагнути, догоджаючи йому?

Любов наша, звичайно, не повинна бути у вигляді потурання будь-якій забаганці або в безглуздій похвалі, що дає поживу зарозумілості. У всіх наших словах і діях й у наших стосунках із ближніми ми завжди повинні мати на увазі виключно те, що може служити їм для блага, для напоумлення.
У земному житті Спасителя ми бачимо живий приклад цієї любові, яка пов’язана з твердістю. Спаситель усім бажав добра, від Нього віяло добротою та лагідністю.

Однак Він ніколи не ухилявся від правди, справедливо і прямо викривав зло. Сенс Його слів завжди був зрозумілим, і оточуючі Його знали, що найменший відтінок зла не вийде від Нього.

Наслідуючи цю всеосяжну любов Христову, ми будемо вчитися догоджати нашому ближньому не на шкоду йому, а на користь. Смиренням нехай дихає кожне наше слово і кожен вчинок, і якщо доведеться зробити необхідне зауваження, нехай воно буде сказано в дусі лагідності, що пом’якшує все те, що могло б завдати болю. Остерігатимемося якимось необдуманим словом відштовхнути від себе того, кому ми хочемо допомогти.

Напоумлювати – значить творити, і така мета істинної любові. Стикаючись своїм життям з життям ближніх, пам’ятатимемо, що Господь посилає нас бути благословенням усюди, куди б ми не пішли, і скрізь, в особі ближнього, ми повинні виконати щось для Самого Господа.

Тому ми повинні постійно шукати нагоди робити добро і завжди бути готовими відмовитися від нашої волі на користь ближнього. Не забудемо, що те ж Святе Письмо, яке вчить нас догоджати, говорить нам, щоб ми не були «догідниками людини, але як раби Христові, виконували волю Божу від душі»2(Еф. 6:6).

Воля Божа повинна керувати нашим служінням людям, тоді тільки воно буде їм істинно на благо.

N.
День за днем

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете там багато цікавого)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x