Гнів і злопамятсво

Гнів і злопамятсво

Хто гнівається на ближнього, до того має швидкий доступ ворог нашого спасіння, диявол. Хто не розкаюється у своїй злості, над тим диявол навіть володарює. На того, хто постійно злоститься, чекає в майбутньому житті вогонь геєнський. Розкаянням же у своєму гніві та примиренням із ближніми ми соромимо диявола та женемо його від себе геть.

Знаючи це, що ж ми повинні робити, браття, коли є гнів і злопамятсво?

Повинні сполохи гніву в серці гасити на самому початку для того, щоб іскра не перетворилася на полум’я й далі на полум’я геєнське. Повинні прощати образи та любити ворогів.

Гнів і злопамятсво

Щоб звикнути прощати тих, хто нас образив, будемо, по-перше, частіше розмірковувати про свою провину перед Богом і про милосердя Боже до нас грішних.

При всій нашій неуважності гріхи часто страшенно жахають нас, і ми самі почуваємося гідними будь-якого покарання. Але як вчиняє з нами Отець Небесний? Чи карає нас за гріхи наші?

Ні, Він робить усе тільки для нашого напоумлення та виправлення. Він послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб врятувати нас від гріха та смерті. Він, як добрий батько, дає нам усе потрібне для життя: їжу, одяг і житло. Він береже кожну волосину на голові нашій. Він кличе всіх нас грішників до Себе й каже: «Прийдіть до Мене, всі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас» 1Мф. 11:28

…якщо таким милосердним до нас є Отець Небесний, то так, звичайно, повинні чинити й ми з тими, хто ображає нас. Інакше суд без милості чекає на немилостивих.

По-друге, частіше уявлятимемо перед собою Господа, Який страждав і з хреста прощав ворогів Своїх. Його безневинного били, плювали в обличчя, розіп`яли між лиходіями, над Ним насміхалися під час Його жахливих страждань, а Він казав: «Отче, прости їм!»

Якщо так вчиняв із Своїми ворогами Спаситель, то так само, звичайно, повинні робити й ми, тим більше, що Він нікому не зробив зла і Його мучили, а ми часто самі так чи інакше ображаємо та озброюємо проти себе наших ближніх. Амінь.

Пролог

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x