Священник УПЦ переміг у конкурсі «Люди, які вразили нас незламністю та жагою до відновлення»

Священник УПЦ переміг у конкурсі «Люди, які вразили нас незламністю та жагою до відновлення»

Настоятель Димитріївського храму УПЦ у селі Пилиповичі Київської області протоієрей Борис Ковальчук переміг у конкурсі «Люди, які вразили нас незламністю та жагою до відновлення», організованому медіапроектом «Незламні.CITY».

Підсумки конкурсу було опубліковано на сайті проекту. За результатами конкурсу за священника УПЦ проголосувало 3900 осіб.

Священник УПЦ

Протоієрей Української Православної Церкви Київської єпархії Борис Ковальчук, який є настоятелем храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського, що  у Пилиповичах, під час окупації Бородянського району російськими військами допоміг евакуювати понад 1500 мирних жителів. Про це повідомляв заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Священник УПЦ

За словами отця Бориса, коли до Пилиповичів увійшли російські війська, він, за дорученням виконувача обов’язків сільського старости, переговорив з військовими та отримав дозвіл на евакуацію мирних жителів. «За п’ять виїздів було вивезено близько півтори тисячі мирних мешканців. Назад поверталися з ліками та продуктами для всього села», – розповів священник УПЦ. При цьому в кожній колоні з біженцями першим їхав отець Борис на випадок обстрілу. Також священник УПЦ вивіз 11 тіл загиблих військовослужбовців ЗСУ.

 Після успішних рятувальних місій священник заповнював свій бус різноманітною гуманітарною допомогою для односельців і знову повертався додому.

Зараз священник продовжує волонтерську місію: відвідує українських воїнів на передовій із гуманітарною допомогою та морально-духовною підтримкою.

Джерело

(Ми поза політикою! Запрошуємо відвідати наші англомовну і російськомовну частини сайту N.E.W.O.D. Можливо, ви знайдете для себе корисне і цікаве)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x