День пам’яті святого апостола Симеона

День пам’яті святого апостола Симеона

27 квітня/10 травня Православна Церква вшановує пам’ять святого апостола Симеона, родича Господнього.

Священномученик Симеон був внуком і водночас племінником святого старця Іосифа, якому обручили Пресвяту Діву Марію.

Коли Іосиф Обручник разом із Богонемовлям Іісусом Христом та Божою Матір’ю повернулися з Єгипту, його молодший рідний брат Клеопа взяв собі за дружину свою племінницю Марію – дочку Іосифа. У цього подружжя і народився святий Симеон, який увірував у Сина Божого, Господа Іісуса Христа, вже в дорослому віці.

Після того, як Христос заради спасіння роду людського прийняв смерть на Хресті, воскрес і вознісся на Небеса, святого Симеона зарахували до числа сімдесяти апостолів.

З проповіддю Христового вчення він ходив із міста в місто, звершував чудеса, навчав людей істинної віри та відвертав їх від ідолопоклонства.

Першим єпископом Єрусалима був син Іосифа Обручника – Іаків. Іудеї ненавиділи його і за звеличення Господа Іісуса Христа вбиили.

апостола симеона

Невдовзі після того римський імператор Тит, син імператора Веспасіана, зруйнував Єрусалим (70 р.). Тоді зібралися учні та родичі Христа, які залишилися серед живих, і обрали наступником Іакова на єпископський престол святого Симеона.

Народ почав знову заселяти Єрусалим, і новий Єрусалимський святитель приводив людей до істинної віри в Бога.

Римські імператори розпочали гоніння на послідовників Христа, а також людей, що походили з дому царя Давида. Вони катували та вбивали віруючих у Христа, щоб усі шанували лише язичницьких богів. Потомків же Давида вони вбивали для того, щоб повністю знищити рід іудейських царів і завжди володіти землею іудеїв.

За царювання імператора Траяна римському правителю Аттіку донесли на Симеона, який сповідував християнську віру, а разом із тим і належав до царського іудейського роду.

За наказом Аттіка язичники схопили Святого, якому було вже сто років, довго його катували, а потім прибили до хреста. У таких муках єпископ Симеон, родич Христа, і відійшов до Бога.
Слава Богу вовіки. Амінь.

(Ви можете також відвідати російськомовну і англомовну частини сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x