Істинність Православ’я. Преподобний Силуан Афонський

Істинність Православ’я. Преподобний Силуан Афонський

Преподобний Силуан Афонський – один із найбільших святих XX сторіччя. Потаємний духовний досвід старця, його переживання, що зображені в творах, показують глибоке пізнання найвищих духовних істин і свідчать про богоспілкування, якого святий сподобився за життя.

Усім своїм життям преподобний Силуан проповідував, що Бог є безмежна любов, яка пізнається тільки Духом Святим. Слова Святого прості, лагідні та ласкаві, але при цьому захоплюють своєю переконливістю, відроджують душу, вивільняють її з полону лукавих духів, зцілюють.

Публікуємо вислови про Православну віру преподобного Силуана Афонського, який не лише повчаннями, але й своїм суворим аскетичним життям довів істину та глибину Православ’я.

__________________________________________________________________________________________________

  • “Велика Божа милість грішній людині. Господь дає Себе пізнати, наскільки Він милостивий, як Він багато нас любить. Ця любов пізнається від Духа Святого. Ось як у нашій Православній Церкві живе Дух Святий“.
  •  “Нашій Преславній Церкві дано Духом Святим розуміти таємниці Божі, міцна Вона Своєю Святою думкою та терпінням“.
  • “Душа православного християнина благодаттю навчена міцно триматися Господа та Його Пречистої Матері, й веселиться дух наш, коли споглядає знаного Бога”.
  • “Блаженні ми, православні, тому що багато нас любить Господь, і дарує нам благодать Святого Духа, і в Дусі Святому дає нам бачити Свою славу“.
  • “Так щасливі й блаженні ми, православні християни, що Господь дарував нам життя в Дусі Святому, Який і веселить наші душі. Але Його треба розумно зберігати, бо і за одну погану думку Він залишає душу, і немає тоді з нами любові Божої ; немає відваги в молитві.
  •  “Блаженні ми, православні християни, тому що живемо під Божою милістю. Нам легко воювати: нас Господь пожалів і дав нам Духа Святого, Який живе в нашій Церкві. Нам тільки та скорбота, що люди не всі знають Бога і як багато Він нас любить”.
  •  “Отець Касіян говорив, що єретики всі загинуть. Я не знаю цього, але я вірю лише Православній Церкві: у ній радість спасіння у Христовому смиренні”.
  •  “О, як шкода тих людей, які не знають Бога. А ми, православні християни, щасливі, бо знаємо Бога. Навчив нас Дух Святий. Він навчає нас і ворогів любити”.
  • “Іісус Христос любить нас без кінця та кличе нас до Себе: «Прийдіть до Мене, усі, хто трудяться й обтяжені, і Аз упокою ви» – в цьому наша радість і веселість. Який же це спокій? Спокій у Святому Дусі, Його ж мають православні християни, які виконують Божі заповіді».
  • “Яка краса раю, нам невідомо, і побувати там не можна, тому що душа не смиренна, горда, і за це Господь не дає знати, що робиться на небесах. Але смиренним святим Господь показував рай, але розповісти ясно, що там, не скажеш. Але Господь сказав: “Царство всередині вас є”, а всередині садів немає, а Дух Святий є в православних християнах.

Архім. Софроній (Сахаров). Старець Силуан

(Ще більше статей – на російськомовній частині сайту N.E.W.O.D.)

Wayfarer

Wayfarer

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
trackback
Кинути палити. Історії афонських святих |
6 днів тому

[…] 1905 році Силуан Афонський перебував декілька місяців у Росії. Коли один із […]

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x